Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit in timpul vizitei la Muzeul Holocaustului din Washington cu unul dintre ultimii supravietuitori ai Holocaustului, care l-a intampinat la intrarea in muzeu impreuna cu conducerea institutiei. Acesta a fost prezentat de conducerea muzeului drept unul dintre ultimii supravietuitori si fost procuror in procesul de la Nurenberg contra nazismului. Acesta i-a spus in limba engleza ca s-a nascut in Transilvania, la Satu Mare, la care presedintele i-a raspuns "Me too".

"Cind eram tinar, eram la fel de inalt ca dvs., dar cu varsta m-am micsorat", i-a spus supravietuitorul Holocaustului, iar Klaus Iohannis i-a raspuns "lumea se schimba".

Presedintele a fost intampinat si de Radu Ioanid, directorul Diviziei de Programe Arhivistice din Muzeul Memorial al Holocaustului, precum si de ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm.

Presedintele Klaus Iohannis se afla incepand de miercuri la Washington, unde va participa la summit-ul securitatii nucleare, evenimenent organizat in mandatul presedintelui Barack Obama, la care sunt invitati delegatii din 50 de tari. De notat ca Rusia lipseste in acest an de la summit. Presedintele Iohannis urmeaza sa revina in tara duminica dimineata.