Un eveniment de comemorare a victimelor incendiului din Colectiv va avea loc, miercuri, incepand cu ora 18:00, in fata clubului, marcand astfel cinci luni de la tragedie, potrivit Agerpres.

Lumanari la Club ColectivFoto: Hotnews

"Ne vedem pe 30, cu flori si lumanari. Nu uitati de Colectiv! Ei au plecat, noi am ramas...", scrie pe pagina de Facebook a grupului #Impreuna Rezistam.

Pe 2 decembrie, grupul #ImpreunaRezistam, constituit din voluntari, anunta ca ii va comemora in fiecare luna, pe data de 30, pe cei care si-au pierdut viata in tragedia de pe 30 octombrie.

"Am decis ca in fiecare luna, pe data de 30, sa venim aici. Cine vrea sa vina cu noi este bine venit: sa aducem flori, sa aprindem lumanari si sa ii comemoram luna de luna, pentru ca noi consideram ca nu trebuie sa uitam ca ei au fost cei sacrificati, practic, pentru ca noi si generatiile viitoare sa putem avea o viata mai buna", a spus Cristina Hurdubaia, reprezentant al #ImpreunaRezistam.

Pe 30 octombrie, in clubul bucurestean Colectiv, unde trupa Goodbye to Gravity sustinea concertul de lansare a noului album, a izbucnit un incendiu puternic. Bilantul celor decedati se ridica la 64, dintre care 27 au murit in incendiu, 25 in spitalele din tara si 12 in strainatate. La o zi dupa producerea tragediei, in spitalele bucurestene erau internate 155 de persoane ranite in timpul incendiului.