Patru cetateni romani au murit si alti trei au fost raniti in urma unui accident rutier care a avut loc marti pe autostrada D5 (Praga-Nurenberg), in Cehia, in dreptul orasului Plzen, anunta ministerul roman de Externe.

"Potrivit informatiilor furnizate pana in prezent, in accidentul rutier au fost implicate doua autovehicule inmatriculate in Romania, un camion si un autoturism, cel din urma avand la bord 7 cetateni romani. Conform declaratiilor unor reprezentanti ai politiei, camionul a lovit din spate autoturismul, care a fost proiectat in parapetele de protectie de pe marginea autostrazii", se arata intr-un comunicat al MAE.

Patru dintre cetatenii romani aflati in autoturism si-au pierdut viata, alti 3 fiind transportati la Spitalul Universitar din Plzen. Doi dintre acestia se afla in stare grava.

Politia ceha incearca sa stabileasca circumstantele in care s-a produs accidentul.

Consulul roman s-a deplasat, in regim de urgenta, la unitatile spitalicesti in care sunt internati cetatenii romani raniti, precum si la organele de politie in vederea obtinerii de informatii suplimentare, precizeaza MAE.

Autoritatile locale au initiat cercetarea penala impotriva soferului camionului implicat in accident.