Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a declarat, marti, la Craiova, ca gradinita din Bucuresti in care directoarea a fost filmata de camerele de supraveghere batand copiii pe care ii avea in grija nu doar ca nu era acreditata, "dar nici nu exista". Ministrul a spus ca nu a vazut imaginile difuzate de presa, informeaza Mediafax.

Adrian CurajFoto: Hotnews

"Nu am vazut imaginile, pentru ca am fost pe drum. Nu am cum sa vad tot si imi pare rau. (...) Am auzit, insa, ce s-a intamplat si este inadmisibil. Copiii sunt cel mai fin si cel mai sensibil lucru pe care il avem si suntem aici sa ne gandim cum anume putem face ca scoala romaneasca, de fapt, sa dea sansa copilului, tanarului, sa se realizeze", a spus Curaj, la finalul unei dezbateri regionale care a avut loc la Craiova.

Intrucat gradinita nu figureaza printre institutiile de invatamant acreditate de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar, ministrul a spus ca "nu exista".

"Noi, la minister, prin intermediul agentiei care acrediteaza, dam autorizatii de functionare provizorie si acreditam acele scoli si gradinitie care isi prezinta documentatia. Colegii mei mi-au spus ca nu era acreditata. Nu ca nu era acreditata, dar nu exista. Poate oricine sa-si puna o eticheta pe usa pe care scrie 'scoala'. Sunt o gramada de institutii, existand inclusiv calea instantei de judecata, unde cineva poate sa reclame in momentul in care considera ca s-a folosit o denumire pentru o institutie in mod abuziv. Noi, din ce mi-au spus colegii mei de la ARACIP, nu am avizat, nu am acreditat acea institutie, deci ea nu exista pentru noi", a afirmat Curaj.

Ministrul i-a indemnat pe parinti sa verifice gradinitile si scolile pe care le aleg pentru copiii lor.

"Pe site-ul ARACIP sunt postate toate institutiile de invatamant care functioneaza provizoriu sau au acreditare. Mesajul pe care il transmit parintilor este sa verifice inainte de a decide unde sa duca un copil. Sa se informeze, sa se documenteze pentru a se asigura ca acele institutii sunt acreditate, avizate. Nu poate altcineva sa decizii in locul parintelui, dar o decizie informata are cu adevarat forta", a conchis Adrian Curaj.

Directoarea Ioana Neagu de la gradinita Flipper, care functioneaza fara autorizatie din partea Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP), a fost filmata de camerele de supraveghere in timp ce batea copiii pe care ii avea in subordine. Inregistrarea video a ajuns in presa, iar doi parinti au facut deja plangere la Sectia 17 a Politiei Capitalei. Totodata, Avocatul Poporului s-a autosesizat in acest caz.