Procurorul general Bogdan Licu a declarat marti ca a cerut ministrului Educatiei sa-i retraga titlul de doctor. Reamintim ca o investigatie publicata de HotNews.ro in august 2015 arata ca Licu ar fi plagiat lucrarea facuta sub coordonarea lui Gabriel Oprea.

Bogdan LicuFoto: Hotnews

"Am facut acum aproximativ o luna o cerere adresata ministrului Educatiei, prin care am cerut retragerea titlului de doctor. Am facut acest lucru din motive personale, a fost o decizie grea, dar vreau sa specific ca nu consider ca am plagiat in acea teza de doctorat", a declarat marti Bogdan Licu, la intrarea in sediul CSM, potrivit Agerpres.

Bogdan Licu si-a sustinut teza de doctorat in anul 2011 la Academia Nationala de Informatii (ANI) „Mihai Viteazu”, institutie aflata in subordinea Serviciului Roman de Informatii (SRI). O analiza a lucrarii lui Licu indica faptul ca mai bine de jumatate din lucrare este plagiata din surse care au fost identificate. Si pentru restul lucrarii suspiciunile sunt la fel de mari, insa nu s-a putut stabili in mod cert provenienta acesteia.

Au fost identificate sursele de provenienta pentru mai bine de o jumatate din totalul celor 445 de pagini, continut copiatad litteram fara a fi fost citat cu respectarea normelor nationale si internationale de citare in operele stiintifice. Bogdan Licu il plagiaza masiv pe judecatorul Cristi Danilet, fostul sau coleg din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Intitulata „Coruptia – risc major la adresa securitatii nationale”, teza de doctorat a lui Licu este plagiata dupa carti de specialitate, cursuri universitare, legi sau pagini de internet. Acesta si este motivul pentru care teza de doctorat a lui Bogdan Licu are aparenta unei lucrari incropite in pripa, cu portiuni insailate fara o foarte mare coerenta si consistenta, si cu multe greseli de ortografie.

Procurorul Bogdan Licu isi incepe teza de doctorat cu o Introducere in care se regasesc primele pagini copiate. Chiar primele paragrafe dau startul plagiatului din lucrarea de doctorat a lui Bogdan Licu. Fara a utiliza ghilimele sau trimitere catre autor, an si pagina, asa cum impun regulile internationale de citare in lumea academica. Atat continutul paginii 6, cat si cel al paginilor 7 si 8 sunt preluate fara citare din cursul„Criminalitatea. Reactia societatii si a institutiilor la criminalitate”.

Citeste aici investigatia jurnalistica despre plagiatul lui Bogdan Licu