Rezultatele probelor in cazul pacientei internate la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca, suspecta de febra tifoida, sunt neconcludente, astfel ca urmeaza sa se trimita peste zece zile la Institutul Cantacuzino un nou set de analize, informeaza Mediafax.

Directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Cluj, Mihai Moisescu, a declarat luni, pentru Mediafax, ca pacienta va ramane internata, fiind mentinuta suspiciunea de febra tifoida.

"Au venit luni rezultatele probelor de la Institutul Cantacuzino din Bucuresti in cazul pacientei internate la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca, suspecta de febra tifoida, dar acestea sunt neconcludente. Analizele vor fi reluate si vom trimite la Bucuresti un nou set de probe peste zece zile. Pacienta ramane internata, izolata in spital, se mentine aceeasi suspiciune de febra tifoida", a spus Moisescu.

Pacienta suspecta de febra tifoida este internata la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca, iar rezultatele analizelor urmau sa confirme sau sa infirme boala.

Directorul Spitalului Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca, Ioan Muresan, declara duminica, pentru Mediafax, ca femeia s-a intors dintr-o calatorie in strainatate.

"Este o suspiciune de febra tifoida la o pacienta care s-a intors din strainatate si care a fost internata la mijlocul saptamanii trecute la spitalul nostru. Pacienta se simte bine, este sub tratament medical, este izolata. Am trimis probe pentru analiza la Institutul Cantacuzino din Bucuresti si asteptam rezultatele luni sau marti sa vedem daca se confirma sau se infirma suspiciunea", spunea Muresan.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Cluj declarau, la randul lor, ca femeia a efectuat o excursie in Thailanda, impreuna cu un grup de persoane din Bucuresti, aceasta sustinand ca a consumat doar bauturi imbuteliate.

Febra tifoida nu a mai fost inregistrata in Romania de zeci de ani.