Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 4 a inregistrat, luni, un dosar penal in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de violare a sediului profesional si neglijenta in serviciu, in legatura cu modul in care Neculai Ontanu a fost introdus in Arestul Politiei Capitalei, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, procurorii au inceput urmarirea penala in acest dosar cu privire la fapta.

Dosarul a fost constituit ca urmare a sesizarii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti de catre Serviciul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul aceleiasi directii.

In sesizare se arata faptul ca, la data de 25 martie, in jurul orelor 14,00, profitand de neatentia agentilor aflati in serviciu in punctul de control acces, un politist local a patruns in curtea sediului Arestului Capitalei cu un autoturism in care se afla primarul suspendat al sectorului 2, Neculai Ontanu, pe numele caruia instanta emisese un mandat de arestare preventiva.

Masina in care se afla Ontanu a intrat in curtea arestului, in acelasi timp in care o duba a Politiei iesea.

Cercetarile sunt efectuate in cauza de catre Serviciul de Investigatii Criminale, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti.