Cristian Deliorga, membru al Sectiei pentru procurori a CSM, s-a prezentat joi la DNA. La iesire a declarat ca nu a venit in vreo calitate, dar potrivit unor surse din DNA el este anchetat in legatura cu fraudarea concursului pentru procurori.

Procurorul Cristian Deliorga a sustinut joi, dupa ce a iesit din sediul DNA, ca nu a venit " in nicio calitate". Prezenta lui la DNA survine insa la doar doua zile dupa votul Sectiei CSM pentru retinerea si arestarea preventiva a celor doi procurori acuzati de implicare in fraudarea concursului pentru functiile din Parchete. Cu acea ocazie, Daniel Morar, seful DNA, a declarat pentru HotNews.ro ca doi dintre membrii CSM s-au abtinut de la vot, iar alti doi au refuzat sa voteze.

Din informatiile noastre a reiesit ca lui Deliorga i s-a cerut chiar de catre DNA sa se abtina de la vot, deoarece este suspectat in dosarul de frauda. Surse din CSM sustin ca Deliorga ar putea fi cel care este banuit de procurori ca a luat mita "in produse".

Celalalt membru CSM care s-a abtinut de la vot, din proptie initiativa insa, fiind nasa procurorului Eugen Cojocaru, acuzat ca ar fi primit mita de 15.000 euro, este Gratiela Isac. Intr-un comunicat de presa, ea recunoaste gradul de rudenie pe care il are cu procurorul anchetat, motivindu-si astfel abtinerea. In ce priveste procurorii care nu au vrut sa voteze, acestia sint Liviu Dascalescu si Bogdan Licu.