Cel putin sapte avalanse s-au produs, sambata dimineata, in masivul Bucegi, gradul de risc in ceea ce priveste producerea de noi avalanse mentinandu-se ridicat, anunta Mediafax. Potrivit salvamontistilor, in ultimele zile a nins abundent, iar stratul proaspat depus este instabil. Zapada masoara, in acest moment, aproape un metru. Salvamontistii precizeaza ca toate traseele care leaga statiunea Busteni de platoul Bucegilor sunt inchise.

"De dimineata pana acum, s-au produs sapte avalanse, pe traseul Jepii Mici. Au fost una dupa alta. De altfel, pe toate vaile din masivul Bucegi, zapada o ia la vale. Si pe Jepii Mari, de exemplu. Din fericire, nu era nimeni pe traseu" a declarat , Gheorghe Haiduc, seful Salvamont Busteni.

Salvamontistii atrag atentia ca riscul de producere a avalanselor este extrem de mare si ii sfatuiesc pe turisti sa nu se aventureze.

"Noi am fost intr-o misiune de patrulare. Ne-am intors de la jumatatea vaii. Este periculos. Pe traseu, ne-am si intalnit cu doi turisti, le-am atras atentia sa nu se aventureze si ne-au spus ca se vor intoarce daca vor vedea ca nu mai pot inainta. Nu vor risca", a mai spus Gheorghe Haiduc.