Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa la Targu Mures, ca, din punct de vedere statistic, supravietuirea in cazul Colectiv s-a inscris in media europeana si ca pe acest subiect este in lucru o analiza tehnica pe partea de componenta medicala, potrivit Agerpres.

Patriciu Achimas CadariuFoto: Agerpres

"Acea analiza de supravietuire a cazurilor raportata la gravitatea bolii a fost facuta de profesionisti (...) - dincolo de drama si tragedia deceselor si de faptul ca nicio viata nu are masura (...)- si ne arata ca, din punct de vedere medical, supravietuirea in Romania s-a inscris in media europeana a acestui moment. Asta pot sa afirm oricat de dur ar suna sau lipsit de sentiment: din punct de vedere statistic, lucrurile se inscriu aici. Din nou, nu vreau sa minimizez drama - si daca imi este permis, imi exprim compasiunea fata de fiecare pierdere din acel tragic eveniment - in momentul in care am preluat ministerul am preluat si pacientii si recuperarea. Au fost si sunt sustinuti prin eforturile medicilor si prin toate masurile pe care Guvernul Ciolos le-a luat pentru sustinerea financiara a acestora", a afirmat ministrul Sanatatii.

Patriciu Achimas-Cadariu a aratat ca se lucreaza la o analiza tehnica asupra componentei medicale in cazul Colectiv, iar aceasta, indiferent de rezultat, va fi asumata de catre minister: "In acest sens analizam tehnic si sunt oameni care in acest moment au plecat din Minister dar carora li se solicita un punctele de vedere si vom prezenta (...) o analiza a acestor lucruri. Altfel, orice luare de pozitie de tip emotional sau a spune 'imi place sau nu imi place', mi se pare in afara unei judecati corecte si la obiect. Trebuie sa ne facem si noi o analiza, sa discutam cu cei care au fost direct implicati si ne asumam tot ce poate sa fie problematic acolo si avem de invatat din aceasta tragica intamplare."