Sentinta definitiva in Dosarul Loteria II: Unele fapte s-au prescris, pentru altele Curtea de Apel a mentinut achitarile pronuntate de Tribunal. George Copos si Camelia Voiculescu au scapat de acest dosar

de Redactia stiri     HotNews.ro
Joi, 24 martie 2016, 18:15 Actualitate | Esenţial


Curtea de Apel Bucuresti a pronuntat astazi sentinta definitiva in dosarul Loteria II, potrivit careia unele fape s-au prescris iar in cazul altor fapte s-au mentinut deciziile de achitare pronuntate de Tribunalul Bucuresti. Practic, dosarul s-a inchis, iar principalii inculpati, George Copos si Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, scapa de acuzatii. Aceasta este sentinta dupa 8 ani de judecata.

Redam mai jos integral seninta pronuntata azi de Curtea de Apel Bucuresti (motivarea sentintei va fi publicata la o data ulterioara)

"Dp.537/A- În temeiul art. 421 pct. 2 lit. a C.pr.pen., admite apelul formulat de apelantul PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE - DIRECŢIA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE împotriva sentinţei penale nr. 1017/F/25.06.2015, pronunţată de Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală în dosarul nr. 46717/3/2009*. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi, pe fond, rejudecând : În baza art. 396 alin. 6 C.pr.pen. cu referire la art. 16 alin. 1 lit. f C.pr.pen., art. 122 alin. 1 lit. d şi art. 124 din Legea nr. 15/1968 privind Codul penal cu referire la Decizia nr. 1092/2012 a Curţii Constituţionale, cu aplic. art. 5 alin. 1 C.pen., încetează procesul penal pornit împotriva inculpaţilor COPOS CHEORGHE, ROZA GIULIO GIUZEPE şi VOICULESCU CAMELIA RODICA pentru infracţiunea de folosirea de informaţii privilegiate pentru dobândirea pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă, dezvăluirea de informaţii privilegiate şi recomandarea făcută altor persoane de a dobândi sau înstrăina instrumentele financiare la care se referă acele informaţii şi respectiv, efectuarea, împreună cu alte persoane, în mod concertat, de operaţiuni de manipulare a pieţei, prevăzută de art. 279 alin. 1 din Legea nr. 297/2004 cu trimitere la art. 245 alin. 3 şi art. 246 lit. a şi b cu referire la art. 245 din Legea nr. 297/2004 şi, respectiv, art. 248 cu referire la art. 244 alin. 5 şi alin. 7 lit. a din Legea nr. 297/2004, cu aplicarea art. 41 alin. 2 şi art. 75 lit. a din Legea nr. 15/1968 privind Codul penal, cu aplic. art. 5 alin. 1 C.pen. - ca urmare a împlinirii termenului de prescripţie specială a răspunderii penale. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei decizii. În baza art. 421 pct. 1 lit. b C.pr.pen., respinge, ca nefondate, apelurile formulate de apelanţii-intimaţi-inculpaţi COPOS GHEORGHE şi ROZA GIULIO GIUZEPE şi apelantele-părţi civile S.C. SERDAMIMPEX S.R.L. (prin reprezentant legal Ilie Alexandru), S.C. POPESCU ELECTRONICA S.R.L. (prin reprezentant legal Popescu Marcel), S.C. BI COM INTERNATIONAL S.R.L. (prin reprezentant legal Bumbu Nicanor), RADU AVRAM şi RADU MARIA (foşti administrator ai S.C. STAR ALPINE S.R.L., în prezent radiată) împotriva sentinţei penale nr. 1017/F/25.06.2015, pronunţată de Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală în dosarul nr. 46717/3/2009*. Potrivit art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat cu ocazia soluţionării apelului formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie rămân în sarcina statului. Conform art. 275 alin. 2 şi 4 C.pr.pen., obligă pe fiecare apelant-intimat-inculpat şi pe fiecare apelantă-parte civilă la plata sumei de câte 400 de lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 24.03.2016"

In acelasi dosar au fost achitati  alti 11 inculpati - fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis; Vasile Bontas, fost director general al SC 'Ana Electronic SA'; Octavian Juncu, membru al CA al SC 'Ana Electronic' SA; Ioan Maxim, fost director general al SC 'Fast Service Electronica' SA Bucuresti; Ilie Precup, expert evaluator; Roza Giulio-Giuzepe, fost director economic al SC 'Ana Electronic' SA, vicepresedinte al CA al SC 'Ana Grup' SA si administrator al SC Rom Tur GM Impex SRL; Mihai Stolojanu, membru al Comitetului Director al Sucursalei Teritoriale Bucuresti a Fondului Proprietatii de Stat (FPP); Nicu Romeo Stancu, expert al FPP; George Vodislav, Ion Filip si Niculae Ghinea.
 • George Copos, presedinte al Consiliului de Administratie al SC 'Ana Electronic' SA Bucuresti si actionar majoritar al SC 'Ana Grup' SA Bucuresti, a fost trimis in judecata in decembrie 2008, pentru savarsirea infractiunilor de spalare de bani; fals in inscrisuri sub semnatura privata; instigare la infractiunea de participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual; folosirea de informatii privilegiate pentru dobandirea pe cont propriu sau pe contul unei terte persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informatii se refera; dezvaluirea de informatii privilegiate si recomandarea facuta altor persoane de a dobandi sau instraina instrumentele financiare la care se refera acele informatii si efectuarea, impreuna cu alte persoane, in mod concertat, de operatiuni de manipulare a pietei.
 • Fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis, reprezentant al SC Grivco SA Bucuresti, era acuzat de folosirea de informatii privilegiate pentru dobandirea pe cont propriu sau pe contul unei terte persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informatii se refera, dezvaluirea de informatii privilegiate si recomandarea facuta altor persoane de a dobandi sau instraina instrumentele financiare la care se refera acele informatii si efectuarea, impreuna cu alte persoane, in mod concertat, de operatiuni de manipulare a pietei.
 • In acelasi dosar, Camelia Voiculescu, actionand in calitate de persoana fizica, a fost trimisa in judecata pentru folosirea unor informatii privilegiate pentru dobandirea pe cont propriu sau pe contul unei terte persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informatii se refera si efectuarea, impreuna cu alte persoane, in mod concertat, de operatiuni de manipulare a pietei.
 • Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, cu concursul membrilor din conducerea Fondului Proprietatii de Stat, s-a realizat conversia ilegala in actiuni SC 'Fast Service Electronica' SA Bucuresti, la un raport de conversie de 6,71 ori mai mic decat cel rezultat din luarea in calcul a valorii comerciale reale a acestora, a unei creante fictive in valoare de aproximativ 550.000 de lei a SC 'Ana Electronic' SA Bucuresti.
 • Creanta fictiva a fost generata in baza unor documente comerciale si contabile intocmite in fals de Ioan Maxim - director general al 'Fast Service Electronica' SA, Vasile Bontas - director general al 'Ana Electronic' si Roza Giulio Giuzepe - director economic al 'Ana Electronic'.
 • Procurorii mai sustin ca George Copos, in calitate de presedinte al CA al 'Ana Electronic', Roza Giulio-Giuzepe, Vasile Bontas si Octavian Juncu, pentru a ascunde originea ilicita a titlurilor de participare la capitalul social al 'Fast Service Electronica' SA obtinute de 'Ana Electronic', urmare a operatiunii ilegale de conversie din anul 2000, au derulat in perioada decembrie 2002 - decembrie 2004 operatiuni de spalare de bani (plasarea, stratificarea si integrarea titlurilor de participare), operatiuni in urma carora au obtinut venituri ilicite in valoare totala de 23.765.904 lei.
 • De asemenea, George Copos si Roza Giulio - Giuzepe au derulat concertat, la diferite intervale de timp, dar in realizarea aceleiasi rezolutii infractionale, activitati de manipulare a pietei de capital. Conform DNA, in acest fel, s-a urmarit obtinerea unei participatii de peste 90% la SC 'Ana Imep' SA (tranzactionata pe piata reglementata RASDAQ) care sa le permita inchiderea acesteia prin delistarea societatii de la bursa.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5175 vizualizari

 • +15 (19 voturi)    
  macar 8 ani sa ia Varanu la Santajul (Joi, 24 martie 2016, 18:18)

  un domn [utilizator]

  RCS, confiscarea averii..si e ok
  p.s 8 ani peste cei 10.sa fim lamuriti !
 • -33 (45 voturi)    
  in sfarsit (Joi, 24 martie 2016, 18:21)

  xanti [utilizator]

  V-am invins basistilor s-a facut dreptate.
  S-a scufundat Titanicul romanesc.
  • +5 (7 voturi)    
   .... (Joi, 24 martie 2016, 19:03)

   ak33 [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   prescriere nu inseamna nevinovatie
  • +4 (6 voturi)    
   Romania (Joi, 24 martie 2016, 19:19)

   Jar [anonim] i-a raspuns lui xanti

   se scufunda cu voi prinsi de grumazul ei....
  • +7 (9 voturi)    
   Asa (Joi, 24 martie 2016, 19:59)

   laurs [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   Dar sa nu vii dupa aia sa te plangi ca ai salariu mic, ca nu ai spitale, transport, cultura, invatamant ca in vest. Daca sustii aceste personaje, atunci trebuie sa iti asumi aceasta pozitie toata viata si pana la capat. Pozitia de invingator. Felicitari!
  • +7 (9 voturi)    
   Nu inteleg (Joi, 24 martie 2016, 20:44)

   geag [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   Te bucuri ca scapa basma curata cei care te fura sau saracu de tine nu pricepi?
  • +4 (6 voturi)    
   >>>>>>>>>>> (Joi, 24 martie 2016, 22:17)

   Invincible [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   Dupa ce i-a citit astuia textul, mi-am ridicat privirea sa vad cine e semnatarul si am citit "retard politik".

   Fara gluma :)))
 • +36 (38 voturi)    
  Scarba (Joi, 24 martie 2016, 18:32)

  svejk [utilizator]

  Scarba imensa de modul cum s-a desfasurat procesul si de sentinta data
  • +1 (5 voturi)    
   rabdare (Joi, 24 martie 2016, 19:14)

   levierul [utilizator] i-a raspuns lui svejk

   Mai sunt inca procurori corupti. Chiar foarte multi, insa directia e buna. La cate bube au oamenii astia din dosar, va veni un altul care ii va pune din nou la program si meniu fix. Platit de noi.
 • -4 (6 voturi)    
  De ce exista prescriere? E o prostie! (Joi, 24 martie 2016, 19:22)

  emil bobu [utilizator]

  Toate infractiunile trebuie pedepsite!

  Si daca infractorul moare de batranete, atunci pedeapsa sa o suporte copiii lui!

  Si daca copiii lui au murit de batranete, atunci nepotii lui sa savarseasca pedeapsa etc.
 • +7 (11 voturi)    
  Cine-i vinovat că sa prescris fapta? (Joi, 24 martie 2016, 19:28)

  asavreau [utilizator]

  Sa lungit procesul până sa prescris fapta.Cineva este vinovat pentru asta și trebuie aflat cine.Și pedepsit.
 • +3 (7 voturi)    
  Sa inteleg ca evaziunea fiscala-in fapt-nu se (Joi, 24 martie 2016, 19:36)

  deval [utilizator]

  prescrie si spalarea banilor , se prescrie ? Ca eu daca am ceva restant de plata la stat nu scap nici daca mor si ei au ramas cu sacii in caruta ??
  Intelegem -prin tot ce face, prin ce legi face parlamentul, ce spune seful senatului, cum sanctioneaza csm e judecatoarea Bogdan, cum minte ANAF ca nu poate recupera prejudiciile, cum vor sa tranteasca dosarele DNA, sau macar sa mute ascultarile la niste slugoi manevrabili si neprofesionisti (etcetc) ca nu numai ca ne vrea prosti dar si hoti ?? Daca nu vrem sa fim hoti , ne impinge cumva, ne mareste taxele, ne amendeaza ca sa ne rupa coloana, sa lasam balta moralitatea, sa ne indoim de judecata noastra
 • +2 (6 voturi)    
  Bau !! (Joi, 24 martie 2016, 20:17)

  KabaL [utilizator]

  Nimic nou sub soare, gloantele tipa mai tare.
 • +7 (11 voturi)    
  UNJCR Uniunea Nationala a Judecatorilor Corupti (Joi, 24 martie 2016, 22:15)

  Monica [anonim]

  Sa intre la puscarie, in locul lor, judcatorii corupti, care au tergiversat dosarul pina la prescriere
  • +3 (3 voturi)    
   da,da,da..... (Vineri, 25 martie 2016, 8:55)

   aramisadrian [utilizator] i-a raspuns lui Monica

   Corect ce spui ! Justitia a distrus Romania ! Tergiverseaza procesele la smecheri pana se prescriu! Pe un om simplu il urmareste toata viata pentru 3 lei ! Pe astia NU !
   Sau prelungesc procesele de insolventa si faliment cat vor ei,ca impreuna cu lichidatorii sa fure toti banii firmelor ! Firme in faliment de 10 ani !!!!
   Si stiti de ce? Pentru ca au bani in cont !
   Judecatorii inchid procedura doar dupa ce impreuna cu lichidatorii au furat tot !!!
   Va dau si exemple daca vreti!
   Justitie de r--at !
 • +3 (7 voturi)    
  UNJCR Uniunea Nationala a Judecatorilor Corupti (Joi, 24 martie 2016, 22:15)

  Monica [anonim]

  Sa intre la puscarie, in locul lor, judcatorii corupti, care au tergiversat dosarul pina la prescriere
 • +1 (5 voturi)    
  UNJCR Uniunea Nationala a Judecatorilor Corupti (Joi, 24 martie 2016, 22:15)

  Monica [anonim]

  Sa intre la puscarie, in locul lor, judcatorii corupti, care au tergiversat dosarul pina la prescriere
 • +7 (9 voturi)    
  bine ca ANAF-ull (Joi, 24 martie 2016, 23:23)

  rov [utilizator]

  ii cauta pe astia mici si prosti ...
  Cei cu sume grele sunt achitati de judecatori, cei fara putere sunt jumuliti abuziv de aia 3 lei interpretabili.
 • +4 (4 voturi)    
  STAU SI MA UIT... (Vineri, 25 martie 2016, 7:38)

  schroedinger [utilizator]

  Cum mii de oameni se calca in picioare ca sa depuna decalaratia pentru impozitul pentru firmele detinute in apartament!
  Nu va suparati, dar noi suntem idiotii! Pai daca lotul Microsoft fura cu milioanele de $, astia fac mismasuri de milioane de EUR si nu patesc nimic, iar noi ca idiotii ne calcam in picioare sa le dam mai multi bani, atunci ce sa mai comentam?!
 • +1 (3 voturi)    
  BOLMOJEALA ca parte a justitiei romanesti ! (Vineri, 25 martie 2016, 9:29)

  andreesanu [utilizator]

  Taraganarea ,sila,plictisul ,bolmojeala sunt trasaturi ale justitiei romanesti alaturi de cele de baza coruptie,trafic , subordonare politica ,santaj.
  Cum poate fi explicat altfel finalul unui proces la Curtea de Apel daca au trecut 8 ani de cand se judeca o excrocherie care a pagubit statul roman .
  Ce sa intelegem cand cei platiti de stat sa-i apere interesele pactizeaza cu excrocii cu hotii impotriva statului ???.
  Pe ce maini ai incaput ROMANIE !!!
 • +3 (3 voturi)    
  felicitari justitiei ! (Vineri, 25 martie 2016, 9:58)

  Lucian RomulusConstantin [anonim]

  justitia romana face ce stie ea mai bine: albeste dosare si pedigriuri. probabil ca tergiversand atata dosarele respective s-au mai ales niste judecatori si procurori cu ceva audi sau bmw si niste vilute pe la mare, munte ... bravo!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by