Agentia pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati va putea finanta proiecte de combatere a violentei in familie si va putea primi donatii

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 23 martie 2016, 16:17 Actualitate | Esenţial

Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati (ANES) din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice va avea noi atributii si o structura organizatorica adaptate cerintelor si standardelor UE in domeniu, potrivit unei hotarari aprobate miercuri de Guvern. Una dintre prevederi arata ca ANES va putea finanta sau confinanta proiecte specifice si proiecte din cadrul programelor de interes national in domeniul egalitatii de sanse intre barbati si femei si al prevenirii si combaterii violentei in familie si impotriva femeii. De asemenea, va putea beneficia de donatii si sponsorizari.
 • Principalele prevederi
Intarirea capacitatii institutionale si functionale a ANES in domeniul egalitatii de sanse si tratament intre femei si barbati si al violentei in familie; Agentia va avea un rol activ si, in indeplinirea atributiilor sale specifice, va putea solicita informatii de la: institutiile publice centrale si locale, societati la care statul este actionar, organizatii patronale si sindicale reprezentative la nivel national. De asemenea, secretarul de stat care conduce Agentia va putea consulta experti/experte in domeniul egalitatii de sanse, cu recunoastere la nivel national si international.

ANES va putea finanta sau confinanta proiecte specifice si proiecte din cadrul programelor de interes national in domeniul egalitatii de sanse intre barbati si femei si al prevenirii si combaterii violentei in familie si impotriva femeii;

O alta schimbare vizeaza posibilitatea ca ANES sa beneficieze de donatii si sponsorizari in conditiile legii. Prin finantarea activitatii ANES se prevede ca pot fi utilizate si fonduri externe rambursabile si nerambursabile. Pana in prezent, institutia a implementat "Proiectul START - o viata in calitate de siguranta",  in valoare de 170 milioane lei si se afla in derulare doua proiecte in valoare totala de 1.096.446 euro. Au fost elaborate si depuse cereri de finantare din fonduri europene pentru inca trei proiecte in domeniul egalitatii de sanse.

In ceea ce priveste bugetarea activitatii sale, ANES elaboreaza si propune proiectul de buget propriu pe care il inainteaza MMFPSPV spre aprobare;

Structura organizatorica vizeaza cele doua domenii de competenta, cel al egalitatii de sanse intre femei si barbati si cel privind prevenirea si combaterea violentei domestice. Numarul total de posturi este de 50, exclusiv demnitarul.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Ce-am pierdut? Fericirea. Cantările unei lumi dispărute vin de la formația Trei Parale. Vezi partea a doua și țitera

Am pierdut totul, Fericirea, mai ales. Cred cei de la "Trei parale". O spun ei, cei care sunt în preajma fericirii mereu. Ce-ți trebuie altceva mai mult decât să știi să cânți, de la țițeră la fluier. Să culegi cântece de la țărani. Cu care te împrietenești, fluierând, culegând mere, cosind fân. Poate doar să ai chef, la nunți și botezuri. VIDEOinterviu cu formația Trei Parale.

763 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  pppfff...malai pt ANI-SRI... (Miercuri, 23 martie 2016, 16:57)

  Roman_Cetatean [utilizator]

  stim, stim, 170 milioane lei=mega proiect pt formarea pe tema egalitatii de sanse intre femei si barbati (apropos,ati simtit cumva vreun efect? ceva mai multa egalitate intre femei si barbat?) din care s-au consumat =cheltuit vreo 130 mil lei si din care partenerul ANI-SRI a tocat 7,7 mil lei pe o platforma de "formare si analiza" (6 mil lei) si ceva echip informatice.
  Zeci de milioane de euro tocate pe ...nimic! sau pe pr cu rezultate cel mult discutabile, "bla bla"!

  Si acum ce va urma? Evident alte proiecte de zeci de milioane de euro, caci, nu-i asa, bunele practici trebuie preluate si multiplicate!


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version