Consiliul de Administratie al Tarom se reuneste luni seara, de la ora 21.00, iar directorul general al companiei, Christian Heinzmann nu va participa, au declarat surse oficiale pentru Mediafax.

Sedinta are loc incepand cu ora 21.00, fiind pentru a doua oara in ultimele patru zile cand are loc o astfel de reuniune a Consiliului de Administratie al Tarom. Surse oficiale au declarat ca directorul general al companiei, Christian Heinzmann nu va participa la discutii.

Administratorii Tarom au decis vineri sa-l suspende din functie, de la 22 martie, pe directorul general al companiei, Christian Edouard Heinzmann, ca urmare a unor deficiente de management, a anuntat ministrul de resort, Dan Costescu.

Corpul de Control al ministerului Transporturilor a publicat concluziile controlului efectuat la Tarom potrivit carora compania nu a respectat Codul Muncii si nu a implementat toate actiunile din planul de management, fapt ce a dus la curse anulate si pierderi pentru companie de un milion de dolari.

Raportul Corpului de Control arata ca "bugetul de venituri si cheltuieli nu a fost fundamentat pe baze reale: cu toate ca se cunostea faptul ca la sfarsitul anului 2015 o aeronava detinuta in leasing de Tarom va fi returnata proprietarului si implicit acest demers presupunea anumite costuri, acestea nu au fost prevazute in buget decat la un nivel mult mai mic".

Raportul mai evidentiaza ca nu au fost respectate prevederile Codului Muncii si Regulamentul Intern in ceea ce priveste intocmirea pontajelor si evidenta prezentei personalului Directiei Tehnice. "La solicitarea directorului general al Tarom au fost achizitionate, fara fundamentare, servicii externe de audit pentru verificarea stocurilor de piese de schimb/componente aeronave si a comenzilor efectuate de directia tehnica raportat la necesitatile operationale. Rezultatele acestuia nu au fost valorificate prin masuri concrete care sa conduca la inlaturarea deficientelor constatate in activitatea directiei tehnice", mai arata raportul.

Heinzmann si-a inceput mandatul la Tarom pe 19 noiembrie 2012, semnand un contract pe patru ani.