Dacian Ciolos, despre greva din sanatate: Nu ne permitem sa dezechilibram situatia bugetara
"Cunoasteti bine bugetul care a fost aprobat, de Parlament, la sfarsitul anului trecut. Au spus ca in acel buget trebuie sa lucram. Deci acesta e bugetul, nu avem de unde sa luam mai mult decat la rectificare daca luam de la un alt domeniu ca sa punem la un alt domeniu. Marja pe care o avem stiti ca este foarte restransa pentru ca pe de o parte s-au aplicat masurile de relaxare fiscala si in acelasi timp au crescut salariile", a afirmat premierul.
Potrivit acestuia, Guvernul trebuie sa lucreze pe un buget care aprobat de Parlament.
"Pentru orice alta decizie, inclusiv din Parlament care vizeaza impactul bugetar, a spus-o si Curtea Constitutionala, trebuie sa se prevada sursa de finantare, pentru ca altfel nu avem de unde. Nici nu putem sa ne permitem sa dezechilibram situatia bugetara si sa dam acest semnal negativ in exterior, care sa afecteze situatia economica a Romaniei, pentru ca perceptia privind echilibrul bugetar are un impact foarte mare si asupra investitiilor care se fac in tara", a adaugat primul-ministru.
Cu toate acestea, Ciolos a spus ca este un subiect care trebuie discutat, intrucat in sanatate exista o situatie dificila.
"Stiu ca domnul ministru cauta solutii care sa aiba in vedere si sectorul sanitar. Cred ca e prea devreme sa putem discuta despre asta. Aici domnul ministru trebui sa-si exprime punctul de vedere¬, a spus Ciolos.
Federatia Sindicala "Hipocrat ", Camera Federativa a Sindicatelor Medicilor din Romania(CFSMR) si CNS "Cartel ALFA" au anuntat ca de luni intra in greva japoneza cu banderola, fiind primul protest dintr-o serie anuntate de sindicalisti.
Sindicalistii din sanatate cer "aplicarea prevederilor Legii 284/2010 privind salarizarea unitara si in sanatate, in sensul reincadrarii personalului avand ca valoare de referinta salariul minim brut pe economie de 1250 lei; acordarea tuturor sporurilor, calculate la salariul efectiv, precum sporul de conditii deosebite de munca, sporul de doctorat".

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Lupii nu asteapta doua ocazii, profita de prima si voi le ati oferit-o pe tava cu surle si trambite.
Imi pare rau dle. Ciolos, dar o analiza atenta a situatiei, declaratii facute pe baza unor informatii si date clare, sanctionarea ferma a responsabililor si masurile profesionist aplicate ar fi ferit ceilalti producatori de efectele unui accident singular. La drept vorbind, in afara ca s-a gasit o specie de E. Coli pe branza bradet, nu s-a elucidat nici pe departe sursa imbolnavirii copiilor. In plus, nici macar sursa de E.Coli de pe bradet nu este elucidata (lapte, producator sau comerciant), ca sa se aplice masurile corecte.
Ati vorbit ce ati dorit, ministrul agriculturii a trancanit ce a vrut, nefiindui frica de repercursiuni, si asta este rezultatul. de acum, ne asteptam la o reactie in lant, pentru nimeni nu dorste Romania in mod deosebit ca un producator de seama in industria produselor lactate.
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20880193-dacian-ciolos-alerta-comisiei-europene-privind-produsele-romanesti-din-lapte-oaie-fost-gresita-nu-pot-accept-astfel-erori.htm
2. Tocmai au avut o marire de 25%. Nu zic ca doctorii nu ar trebui platiti mai bine decat acum, dar totusi trebuie facut treptat. Nu putem 25% la fiecare 6 luni. Se duce dracu deficitul.
3. Parca era o lege care zicea ca nu se pot face astfel de mariri in an electoral. S-a abrogat?
Art. 17. -
(1) Nu se pot promova acte normative cu mai putin de 180 de zile inainte de expirarea mandatului Guvernului, in conformitate cu art. 110 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata, care conduc la cresterea cheltuielilor de personal sau a pensiilor in sectorul bugetar.
(2) Totalul cheltuielilor de personal ale bugetului general consolidat nu poate fi majorat pe parcursul anului bugetar, cu ocazia rectificarilor bugetare.
(3) Negocierile pentru unele drepturi care, potrivit legii, se stabilesc prin contracte colective de munca vor putea fi finalizate numai dupa ce cadrul fiscal-bugetar din strategia fiscal-bugetara a fost aprobat, cu respectarea plafoanelor de cheltuieli de personal stabilite.
Asta este o declaratie pentru care merita sa se schimbe Guvernul!
In plina criza cei ce vindeau la Televizor reducerea salariilor, cresterea TVA furau fara nici un fel de piedica miliarde.
Recuperati paguba, dati amenzi, reduceti coruptia si bugetul va veni pe plus.
Un numar foarte mare de gradinite si scoli din Botosani, Vaslui, Arges si alte judete, sunt inchise din cauza unor adevarate focare de infectie: E-coli, enterocolite, pneumonie, etc.
Chiar nu a observat nimeni ca in ultima vreme suntem cu adevarat asaltati de produse alimentare de tot mai proasta calitate?
Cascavalul este din ce in ce mai inspid si mai cauciucat, iaurtul este o zeama lunga, branza de oaie nu mai exista pe piata, pastele fainoase sunt o mizerie faramicioasa, painea pana a doua zi se transforma in firimituri ori din contra mucegaieste.
Termenele de garantie de pe foarte multe produse sunt indescifrabile si cu siguranta multe din ele sunt refacute.
Sa va vorbesc de piata neagra a pestelui din Romania? De ce nu face cineva o verificare a pestelui? Ma refer aici nu doar la calitate, ci si la preturile formidabile pe care evazionistii le umfla. Ati mai cumparat in ultima vreme peste inghetat? Este jumatate apa, sau nu?
Am ajuns tara de deversare a reziduurilor alimentare. Aici se vand toate alimentele expirate ale Europei si Asiei la un loc. Si pe nimeni nu intereseaza.
daca vrem sa avem un sistem medical decent, trebuie sa avem medici bine platiti, personal suficient si spitale dotate cum trebuie!
Cea mai mare avutie a unei natiuni e capitalul uman. Educatia si sanatatea ar trebui sa fie privite ca sectoare strategice, iar accesul la ele sa fie garantat prin constitutie.
Ce face Iohannis, de exemplu, sa merite salariu marit de la 6,000 la 15,000, plus alte beneficii si cheltuieli de Imparat, cel putin.
"Acum nu e momentul" - Si medicii au plecat.
"Acum nu e momentul" - Si spitalele au iceput intrecerea socialista cu plan anual la internari. Din ce in se mai multe in fiecare an. Cantitate si nu calitate pentru ca "altfel nu va luati salariile".
"Acum nu e momentul" - si statul a dat zero facilitati la cheltuielile de educatie medicala continua cerand la schimb ca fiecare medic sa aduca anual dovezi ca isi plateste abonamentele la revistele medicale si participa la evenimentele stiintifice care numai ieftine nu sunt.
"Acum nu e momentul" - si medicii au fost lasati sa se descurge singuri cu cerinte la nivelul UE si resurse la nivelul Africii.
Domnule Ciolos: daca dumneavoastra spuneti ca "acum nu e momentul" probabil ca aveti dreptate - Acum nu este momentul pentru dumneavoastra!