Premierul bulgar Boiko Borisov a declarat luni intr-un interviu pentru Nova TV ca "Bulgaria a depasit Romania in toate privintele in urma cu mult timp", relateaza Focus Information Agency. Borisov fusese intrebat cand va reusi Bulgaria sa ajunga din urma Romania.

Boiko BorisovFoto: Agerpres/Xinhua

Intrebat cand si cum anume a depasit Bulgaria performantele vecinului sau nordic in domeniul anticoruptiei, premierul Borisov a raspuns:

"Ministrii lor fura si in cele din urma au fost prinsi si inchisi, in timp ce presedintele lor cauta azil in Moldova. Nu vad niciu bulgar care sa fuga in Romania".

Boriov a fost de acord cu afirmatia ca nu exista politicieni condamnati pentru coruptie in Bulgaria pentru ca, probabil, nu exista corupti printre ei.

"Consider ca preventia este cea mai importanta. stiu ca fac tot ce pot sa nu ii las sa fure si ei stiu ca pe cine prind, acela va pleca imediat", a comentat seful guvernului de la Sofia.

Potrivit premierului bulgar, raportul negativ al Comisiei Europene se datoreaza faptului ca tara sa a fost guvernata timp de un an si jumatate de Plamen Oresharski.

"Ne bucuram de intregul sprijin al Bruxelles-ului, al tuturor colegilor nostri de acolo, pentru tot ce am facut in ultima luna, si toata lumea a venit sa spuna 'Boiko al nostru s-a intors'", a afirmat Borisov.

Premierul bulgar a adaugat ca unele companii romanesti vin sa faca afaceri in Bulgaria pentru ca este mai bine sa activezi acolo si ca tara este mai stabila si previzibila.