Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani ca, urmare a incidentului aviatic de sambata, aeroportul din Rostov-pe-Don se mentine inchis, transmite Agerpres. Potrivit MAE, activitatea aeroportuara este posibil a fi reluata in cursul zilei de luni, incepand cu orele 7.00.

Avion prabusit la Rostov pe DonFoto: Captura YouTube

"Reprezentantii autoritatilor locale au afirmat ca, in cazul in care acest lucru nu va fi posibil, aterizarea unor aeronave va avea loc pe aeroportul din Krasnodar, urmand ca pasagerii sa fie transportati la Rostov-pe-Don cu alte mijloace, cel mai probabil auto", mai mentioneaza MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginii de Internet www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (disponibila gratuit in "App Store" si "Google Play"), care ofera informatii, sfaturi de calatorie si posibilitatea de a fi alertati, in cazul in care apar situatii speciale, precum si serviciul de alerta prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS iti poate salva viata!".

Un avion Boeing care venea de la Dubai s-a prabusit sambata dimineata pe aeroportul din Rostov-pe-Don, in sudul Rusiei, in conditii de vizibilitate scazuta, provocand moartea a 62 de persoane.