Autoritatea Sanitar Veterinara a anuntat, sambata, ca a inceput o ancheta in cazul copilului din Brasov, internat la spitalul Marie Curie cu suspiciune de sindrom hemolitic uremic, informeaza Mediafax.

Inspectorii ANSVSA au anuntat ca au fost recoltate probe de apa si alimente de la domiciliul copilului, dar si de la locuinta bunicii acestuia.

"Inspectorii DSP Brasov au constatat la domiciliul pacientei faptul ca au fost consumate produse lactate de tip branza de vaci, lapte, cascaval si smantana, fiind totodata indicate o serie de alte alimente predilecte utilizate in alimentatia copilului (mancare gatita, dulciuri, mezeluri si fructe)", produse care nu s-au mai gasit la domiciliul copilului insa "au fost recoltate probe de apa, din cana filtru de apa, teste de sanitatie, fiind lasate recipiente de coproculturi apartinatorilor prezenti la domiciliu",se spune intr-un comunicat al ANSVSA.

De asemenea, inspectorii au recoltat "probe de apa si alimente de la domiciliul bunicii copilului, iar de la domiciliul stabil al pacientei au fost recoltate doar probe de apa, intrucat nu mai existau alte probe relevante".

Un copil in varsta de doi ani, din Brasov, cu suspiciune de sindrom hemolitic uremic, a fost internat la Spitalul Marie Curie din Capitala, urmand sa fie stabilit diagnosticul final in urma investigatiilor medicale.