Lui Terry Bollea, fostul wrestler profesionist cunoscut ca Hulk Hogan, i-au fost acordate 115 milioane de dolari in procesul de invadare a spatiului privat impotriva Gawker Media, un verdict ce ar putea schimba felul in care media scrie despre celebritati, scrie The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Juriul de sase persoane – patru femei si doi barbati – a deliberat aproape sase ore inainte sa prezinte verdictul in tribunalul din St Petersburg, Florida.

Hogan, care isi purta traditionala bandana neagra, a izbucnit in lacrimi la cititea verdictului, umerii i se zguduiau de plans si si-a sters cu maini tremurande lacrimile de pe fata, scrie publicatia britanica.

In procesul ce a durat aproape doua saptamani, juratilor li s-a spus ca Hogan, 62 de ani, nu a fost contactat de siteul Gawker inainte de postarea unui clip video de noua secunde in care wrestlerul era surprins in flagrant cu sotia prietenului sau DJ Bubba „The Love Sponge” Clem.

Nick Denton, fondatorul Gawker a spus ca este hotarat sa incerce rasturnarea verdictului, sustinand ca dovezi si martori cheie nu au fost lasati sa apara in fata juriului.

Un purtator de cuvant la echipei de avocati a lui Hogan a spus: Sunt extraordinar de multumiti de verdict. Credem ca reprezinta o declarare a dezgustului public fata de invazia intimitatii camuflata ca jurnalism”.

Chiar si suma initiala de 100 mil. dolari drept daune ar fi fost prea mult pentru Gawker Media, si s-a speculat deja ca o infrangere „usturatoare” la tribunalul din Florida o va forta sa intre in faliment.

Va exista si o scurta faza a doua a procesului, in care judecatorii pot cere chiar si mai multi bani drept daune punitive.

Procesul a fost plin de detalii sordide, dar intrebarea principala a avut legatura cu primul amendament din Constitutia SUA, ce include si libertatea de expresie: A avut Gawker dreptul sa posteze un minut si 41 de secunde din inregistrare, din care noua secunde erau chiar cu continut sexual?