In weekend, vremea se va raci fata de intervalul precedent in majoritatea zonelor, dar in special in jumatatea de nord-est a tarii, unde valorile termice se vor situa sub cele normale ale datei, informeaza Mediafax citand ANM.

Sambata, cerul va fi temporar noros. Se vor semnala precipitatii in general slabe, sub forma de ninsoare in zona montana si mixte, local in nord, est si centru, iar seara si noaptea, izolat in partea de sud-est a teritoriului. In rest vor fi posibile doar cu totul izolat precipitatii neinsemnate cantitativ.

Vantul va avea intensificari la munte, dar temporar si in celelalte regiuni, cu viteze mai mari in Moldova, Dobrogea, Muntenia si vestul Olteniei, unde vor fi rafale de 55...60 km/h. Temperaturile maxime se vor incadra intre 2 grade in nordul Moldovei si 14...15 grade in Oltenia si sud-vestul Munteniei, iar cele minime intre -7 si 2 grade, mai scazute in estul Transilvaniei. Noaptea, se va produce bruma pe suprafete extinse.

La Bucuresti, vremea se va raci usor, iar cerul va fi temporar noros. Dupa-amiaza va ploua slab, iar seara si la inceputul noptii, trecator va fi lapovita. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima va fi de 10...11 grade, iar cea minima de -1...1 grad. Vor fi conditii de bruma.

Duminica, vremea va fi apropiata de regimul termic normal pentru aceasta data in cea mai mare parte a tarii, cu valori maxime de temperatura cuprinse intre 5 si 14 grade si minime de la -7 grade in depresiunile Carpatilor Orientali pana la 5 grade in Dealurile de Vest. In cursul zilei vor fi innorari temporare, dar numai izolat vor cadea precipitatii slabe, fulguieli la munte si predominant ploi, cu totul izolat in restul teritoriului.

Noaptea, cerul va fi variabil la senin, cu innorari in vestul si nordul teritoriului, unde pe arii restranse vor fi ploi slabe, iar in nordul Carpatilor Orientali se va semnala si lapovita sau ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in zona montana, iar ziua, la cote mai reduse, si in celelalte regiuni. La sfarsitul intervalului pe spatii mici in centru, sud si est se va produce bruma.