Recompensa pentru gasirea barbatului din Kuwait, disparut anul trecut in statiunea Cheia, a fost marita de la 10.000 de euro la 100.000 de euro, a anuntat vineri familia acestuia, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

"Am hotarat sa marim recompensa oferita pentru a-l gasi pe tatal meu de la suma de 10.000 de euro la 100.000 de euro, incepand de astazi, timp de 30 de zile. Marirea recompensei nu inseamna ca minimalizam efortul de gasire depus de partea romana", a declarat Reyad Albaghli, fiul celui disparut - Mohamed Albaghli.

Familia ia in calcul toate variantele posibile pentru disparitia acestuia. De asemenea, familia crede ca ar fi vorba de o rapire chiar daca nu s-a efectuat vreo cerere de rascumparare, dar precizeaza ca barbatul era in varsta si nu s-ar fi putut deplasa foarte mult prin forte proprii.

Ei exclud posibilitatea ca barbatul disparut sa fi parasit Romania, deoarece toate bunurile personale, precum si pasaportul si banii au fost gasite la hotelul din statiunea Cheia, unde era cazat.

"Nu exista nimic sigur. Prima ipoteza este ca ar fi rapit. La alte ipoteze nici nu dorim sa ne gandim. N-a fost niciun telefon serios pentru a cere rascumparare. Nu avea vreo problema psihica, avea probleme de sanatate normale pentru varsta pe care o avea", au afirmat membrii familiei.

Ei au precizat ca Mohamed Albaghli este fondatorul Fundatiei de ajutorare a persoanelor in varsta "Fiul cel Merituos", prin care se dau recompense materiale si financiare fiilor merituosi ai parintilor lor in varsta, oferite tuturor rezidentilor din Kuweit, indiferent de etnie sau nationalitate, si ca nu avea dusmani, fiind foarte iubit de oameni.

Pe 5 august 2015, un barbat din Kuwait care era cazat la o pensiune din statiunea montana Cheia impreuna cu o femeie care il ingrijea a fost dat disparut, dupa ce nu s-a mai intors de la plimbare, autoritatile desfasurand activitati de cautare a acestuia.

Cetateanul din Kuwait se numeste Mohamed Ta Albaghli, are aproximativ 1,75 m inaltime, par tuns scurt, ten masliniu, mustata si poarta ochelari de vedere. La data disparitiei, era imbracat intr-un vesmant traditional arab, de culoare alba, avea capul descoperit si folosea un baston din lemn de culoare neagra, cu inscriptii argintii cu caractere arabe.