Monica Ghiurco si Gabi Giurgiu au fost alesi in urma votului de joi reprezentanti ai salariatilor in viitorul Consiliu de Administratie (CA) al Televiziunii publice. Membri supleanti vor fi Cornel Mihalache si Luminita Velciu.

Dupa numararea voturilor s-au inregistrat urmatoarele rezultate:

Monica Ghiurco- 348 de voturi

Gabi Giurgiu- 333 de voturi

Cornel Mihalache - 243 de voturi

Luminita Velciu- 219 voturi

Marian Balcan - 214 voturi

Ramona Saseanu - 186 de voturi

Sanda Visan 181 de voturi

Sorin Burtea si Sebesi Karen Attila - cate 168 de voturi

Ioana Dumitrescu- 164 de voturi

Adrian Nastase- 160 de voturi

Luminita Iordanescu- 108 voturi

Razvan Butaru - 103 voturi

Inca 18 candidati au obtinut mai putin de 100 de voturi fiecare din partea salariatilor TVR.

Comisiile de cultura din Camera Deputatilor si Senat ii vor audia luni, 21 martie pe reprezentantii propusi pentru Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune (SRTV), iar marti va avea loc plenul reunit in care se va da votul pentru noul Consiliu al TVR.

Cristian Petcu si jurnalista Oana Stanciulescu sunt propunerile PNL pentru Consiliul de Administratie al TVR, au declarat surse politice pentru News.ro. Din partea PSD, numele vehiculate sunt Emil Calota, Ovidiu Branzan si Irina Radu, care in prezent este director general interimar al Televiziunii Publice.

Calin Popescu Tariceanu a precizat, luni, ca propunerea ALDE pentru functia de membru in Consililul de Administratie este fostul director al SRTV din perioada 1998 - 2002, regizorul Cristian Hadji Gulea, actualul director al Teatrului National din Iasi. Pentru postul de supleant, ALDE il va nominaliza pe Marius Epure.

UNPR urmeaza sa il propuna pe Florin Condurateanu pentru postul de membru in CA al TVR, scrie News.ro care citeaza surse parlamentare.