Un politist al Brigazii Rutiere Bucuresti a fost lovit de o masina pe care o urmarise pe o distanta de 8 kilometri si care era condusa de un adolescent de 16 ani, iar in timpul operatiunii au fost trase 17 focuri de arma. Probele de la INML au aratat ca tanarul consumase droguri, scrie news.ro

Cum a avut loc incidentul

Un echipaj de politie care se afla pe Calea Mosilor din Capitala a incercat vineri dimineata in jurul orei 1.00 sa opreasca un autoturism BMW Seria 5 inmatriculat cu numere de Spania.

In momentul in care politistii au pornit semnalele luminoase autoturismul suspect a intors brusc.S-a inceput o urmarire pe strazile din Capitala. De pe Calea Mosilor BMW-ul a virat la dreapta pe strada Mihai Eminescu pe traseul Viitorului, Stefan cel Mare, Barbu Vacarescu, Fabrica de Glucoza, Soseaua Petricani pana in apropierea trecerii la nivel cu calea ferata - pe o distanta de aproximativ 8 kilometri. Acolo barierele duble incepusera sa coboare. Soferul BMW-ului a incercat sa forteze trecerea insa barierele sunt dispuse pe toata latimea drumului fara ca masinile sa aiba posibilitatea sa se strecoare, scrie sursa citata.

In momentul in care cei doi politisti s-au dat jos si s-au apropiat ca sa il imobilizeze pe sofer acesta a intors brusc masina si a accelerat puternic. Pentru ca zona este nepopulata pe o distanta de cativa kilometri unul dintre agenti a scosc arma si a tras patru focuri in aer. Autoturismul suspect nu doar ca nu se oprea ci se indrepta cu viteza din ce in ce mai mare spre politisti astfel ca au fost trase alte 13 focuri de arma in directia masinii de aceasta data.

In total, cei doi politisti au descarcat 17 cartuse insa nici asa soferul nu a vrut sa opreasca. Masina si-a continuat deplasarea si a facut o manevra asfel incat sa-l izbeasca pe politist. Agentul a fost lovit puternic in piciorul stang insa, chiar si asa, si-a continuat misiunea si s-a urcat in masina ca sa-l urmareasca pe tanarul din BMW. Intre timp, mai multe echipaje au fost alertate si au pornit in urmarire.

Masina suspecta si-a continuat deplasarea insa a fost inconjurata de numarul mare de echipaje de politie in apropiere de Parcul Plumbuita. Cei doi ocupanti ai autoturismului s-au dat jos si s-au predat. Cel care se afla la volan este un adolescent de doar 16 ani. Fratele sau de 26 de ani fusese cercetat pentru mai multe furturi.

Politistul care a fost ranit a fost diagnosticat cu o fractura de calcaneu stang si o contuzie forte a gambei stangi.

Adolescentul de 16 ani care se afla la volanul BMW-ului le-a declarat politistilor ca furase masina tatalui sau din localitatea ilfoveana Afumati, bause doua beri si fumase "iarba". El a fost transportat la Institutul National de Medicina Legala unde probele de saliva au indicat prezenta tetrahidrocanabinolului (THC), substanta cu efecte psihoactive din plantele de cannabis.

Locul unde a fost lovit politistul vineri dimineata este la doar 700 de metri de locul unde, pe 2 august 2015, afaceristul Abdullah Atas l-a lovit mortal cu masina pe politistul Gheorghe Ionescu de la Brigada Rutiera.