Un copil in varsta de 4 ani a murit dupa ce medicii din Moinesti l-au diagnosticat gresit, cu otita in loc de meningoencefalita, si au refuzat sa il interneze. Mama copilului a fost de doua ori cu acesta la spital, insa de fiecare data copilul a fost trimis inapoi acasa, cu toate ca se simtea din ce in ce mai rau. Copilul a fost diagnosticat de doua ori cu otita, insa pe certificatul sau de deces medicii au scris insuficienta cardiorespiratorie si meningoencefalita, potrivit Digi 24.

Copilul a fost adus vineri cu salvarea la medicul ORL-ist care i-a pus diagnosticul de otita si a stabilit ca poate urma tratament ambulatoriu. A doua zi dimineata, pentru ca se simtea tot mai rau, copilul a ajuns din nou, cu ambulanta, la spital. Medicul de garda care l-a consultat l-a diagnosticat, de asemenea, cu otita, si l-a trimis acasa. Copilul a murit acasa, duminica seara.

Mama copilului a povestit ca l-a dus vineri dimineata la gradinita, dar la scurt timp a fost sunata de educatoare pentru ca baiatul se plangea ca il doare o ureche. Femeia s-a prezentat la medicul de familie, care i-a dat trimitere la ORL. Specialistul de la Moinesti i-a spus ca baiatul are otita si i-a prescris tratament pe care sa-l urmeze acasa. "Seara mai tarziu i s-a facut mai rau, pastilele, siropul care i s-au dat de la spital de la Moinesti nu erau bune. I se inmuaiau piciorusele, a inceput sa tremure, febra 39 cu 5, a ajuns la 40", a povestit mama micutului.

"Baiatul nici nu se putea tine pe picioare cat de bolnavior era. Nici respiratie nici. Era intr-un hal fara de hal", a povestit o vecina a familiei.

Sambata dimineata, mama a chemat din nou Salvarea. Medicul pediatru de la Urgente a confirmat diagnosticul de otita si a prescris alt tratament. Ingrijorata, mama copilului a cerut internarea, dar a fost refuzata. "Eu i-am zis doctorului daca pateste copilul meu ceva. O zis ca nu pateste nimic!", a povestit mama baiatului.

"O ia pe mama in bataie de joc, in ras, ce ai cautat cu el inapoi, ce vrei sa te plimbi? Sta salvarea dupa tine?", a povestit si unchiul copilului.

Duminica noapte, copilul a murit acasa.

Mama copilului intentioneaza sa depuna o plangere la Politie. Ea a povestit ca medicul de garda i-ar reprosat ca "se plimba cu ambulanta".

Conducerea spitalului a cerut note explicative medicilor implicati si o comisie de disciplina urmeaza sa stabileasca daca medicii au respectat procedurile: "Medicul pediatru care a consultat copilul mi-a spus ca nu prezenta semne care sa sugereze o meningita. Singurele acuze erau cele de otita. Vom discuta cazul la comisia de disciplina, noi analizam daca s-au respectat procedurile in ceea ce priveste competenta profesionala", a declarat directorul medical al Spitalului din Moinesti, Maria Purcarin.