Inca un copil care a fost diagnosticat la internare cu sindrom hemolitic-uremic va fi externat in cursul zilei de joi de la Spitalul Marie Curie, a declarat seful Clinicii de pediatrie, medicul Mihaela Balgradean, pentru Agerpres. "Sunt bine copiii. Va pleca unul acasa si vor mai ramane la noi internati doi copii. Unul dintre acestia cu dializa, este vorba de copilul de la Fetesti" a afirmat Mihaela Balgradean. Un alt copil din Fetesti a fost externat miercuri.

Mihaela Balgradean declara miercuri ca foarte importante in stabilirea diagnosticului sunt manifestarile clinice, care insa nu sunt intotdeauna toate prezente la copiii cu sindrom hemolitic-uremic.

"Aceasta boala pe noi ne intereseaza prin manifestarile ei clinice si gravitatea lor. Aceste manifestari clinice nu sunt intotdeauna toate prezente la copiii cu SHU, multi dintre ei nu au insuficienta renala acuta, dar au celelalte manifestari ale bolii care sunt extrem de severe. Partea comuna tuturor acestor copii este debutul cu diaree. In conditiile in care avem acest debut cu diaree in cazul unora dintre copii se depisteaza verotoxina, adica testul rapid de identificare a germenului pozitiv inca de la internare, in cazul altora nu este pozitiv acest test. In cazul unor copii se depisteaza tipul de bacterie E-coli, in cazul altora nu se depisteaza tipul respectiv de bacterie, cea care are toxina hemoragica. (...) Daca am astepta rezultatele testelor de laborator care necesita un anume timp acesti copii nu ar mai fi printre noi", sustinea miercuri medicul.