Vremea va fi joi predominant frumoasa, iar valorile termice, in crestere fata de cele din ziua precedenta in sudul si in estul tarii, vor deveni apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, in cea mai mare parte a teritoriului, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Totusi, pe fondul minimelor negative, se va mai semnala bruma, dimineata si noaptea, pe arii extinse in centru si local in rest. Cerul va fi variabil in nordul, centrul si estul tarii si mai mult senin in celelalte regiuni. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in partea de rasarit a teritoriului, dar si in zona montana inalta.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 7 si 14 grade, iar cele minime vor avea valori de la -7 grade in estul Transilvaniei, pana la 4 grade in Delta Dunarii. Izolat va fi ceata.

In Bucuresti, vremea va fi predominant frumoasa si se va incalzi, astfel incat valorile termice se vor situa in jurul mediilor climatologice specifice perioadei. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla moderat ziua si in general slab noaptea.

Temperatura maxima va fi de 12...13 grade, iar cea minima de -1...2 grade. Va fi bruma dimineata, dar posibil si noaptea, mai ales in zona preoraseneasca.

Vineri, vremea va continua sa se incalzeasca, astfel ca valorile termice vor depasi mediile climatologice specifice perioadei in regiunile extracarpatice, dar se vor mentine apropiate de acestea, in restul teritoriului.

Pe parcursul zilei vremea va fi in general frumoasa, cu cer variabil si vant care va prezenta intensificari la munte, unde pe creste va fi tare, dar pe arii restranse si la cote mai reduse si in celelalte regiuni.

Noaptea innorarile se vor accentua treptat in jumatatea de nord a tarii si trecator vor cadea precipitatii slabe, local, mai ales sub forma de ninsoare la munte si mixte in Moldova si in estul Transilvaniei si cu totul izolat predominant sub forma de ploaie in rest.

Vantul va continua sa fie intens la munte, mai ales la altitudini mari, in timp ce in zonele joase, intensificarile vor fi izolate. Temperaturile maxime se vor incadra intre 8 si 16 grade, iar cele minime intre -2 si 6 grade.

Pe spatii restranse, mai ales dimineata, vor mai fi conditii de bruma.