Patronul firmei "Lactate Bradet", Marius Badea, a declarat ca bebelusul roman internat intr-un spital din Italia, cu sindrom hemolitic uremic, nu avea cum sa se imbolnaveasca din cauza produsului romanesc si ca asteapta rezultatele anchetei, potrivit Mediafax. Un copil roman in varsta de un an si doua luni a fost internat intr-un spital din Florenta cu simptome de toxiinfectie alimentara, fiind diagnosticat de medicii italieni cu sindrom hemolitic-uremic. Copilul s-ar fi imbolnavit dupa ce ar fi consumat branza produsa de firma Lactate Bradet, vanduta de un magazin din Florenta, a anuntat Autoritatea sanitara din Florenta, potrivit cotidianului italian La Repubblica.

"Reprezentantul nostru din Italia ne-a informat despre stirea aparuta in presa cum ca un copil s-ar fi imbolnavit dupa ce a consumat branza Bradet. Rudele au povestit tot ce a mancat copilul. Eu inteleg grija parintilor sa spuna aceste lucruri pentru a se gasi cauza, dar noi nu avem vina. Pe data de 1 martie, noi am sistat productia, de pe piata din Italia fiind retrase produsele noastre. Aceasta este o veste care, din nou, aduce suspiciune asupra calitatii produsului Bradet, stam iar cu grija pana vor iesi rezultatele, ca banuiesc ca se face o ancheta in acest sens. Tot ce imi ramane de facut e sa astept rezultate de la cei in masura sa stabileasca ce s-a intamplat", a declarat Marius Badea, patronul Lactate Bradet.

Copilul roman este internat in Clinica Meyer din Florenta, cu simptome de toxiinfectie alimentara, fiind diagnosticat de medicii italieni cu sindrom hemolitic-uremic.

Autoritatea sanitara din Florenta spune ca, cel mai probabil, copilul s-a imbolnavit dupa ce ar fi consumat branza fabricata in Romania.

Copilul s-ar fi imbolnavit dupa ce ar fi consumat branza produsa de firma Lactate Bradet, vanduta de un magazin din Florenta, iar autoritatea sanitara din Florenta le-a recomandat cetatenilor sa nu consume branza produsa de aceasta firma.