Catalin Georgescu, avocatul care a sesizat Curtea Constitutionala a Romaniei in legatura cu realizarea interceptarilor de catre SRI, anunta ca a chemat " in judecata statul roman, Ministerul Public si SRI", cerand daune de 250 de mii de lei, potrivit Mediafax.

"Am chemat in judecata statul roman, Ministerul Public si SRI ca sa ii despagubeasca pe clientii mei pentru supravegherea si interceptarea nelegala a convorbirilor telefonice inainte si dupa inceperea anchetei. Am cerut daune materiale si morale in cuantum de 250.000 de lei si publicarea hotararii pe site-ul institutiei, pe prima pagina, in trei cotidiane si trei posturi integral si rezumatul deciziei la trei posturi de televiziune nationale, pe cheltuiala paratilor", a declarat avocatul Catalin Georgescu.

Avocatul sustine ca dosarul in care clientii sai, iranienii Nalini Ziya, Nalini Noori si Hosseini Seyed Mehdi, sunt cercetati pentru spalare de bani, le-a prejudiciat acestora imaginea.

"Si-au pierdut afacerea, au dat faliment, sunt de zece ani in proces, nu au putut sa isi deschida o afacere noua, sunt linsati mediatic si prezentati ca teroristi. Este un prejudiciu de imagine ireparabil", a precizat aparatorul celor trei.

In prezent, dosarul celor trei iranieni este in faza la apel, la Curtea de Apel Bucuresti, insa Catalin Georgescu sustine ca va cere ca o alta instanta de acelasi rang sa judece cauza. "Intentionam sa cerem stramutarea ca sa fie solutionat de alta Curte de Apel pentru ca magistratii de la Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti sunt responsabili de arestare nelegala a unuia dintre petenti, care a fost confundat cu un alt doctor din dosar. Pe baza acestei confuzii, clientul meu a stat patru luni in arest. Avem si un litigiu la CEDO", explica avocatul.

Dosarul este cel in care a fost sesizata Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) in legatura cu institutiile abilitate sa puna in aplicare mandatele de supraveghere, sesizare in urma careia CCR a decis ca Serviciul Roman de Informatii nu poate face interceptari pentru ca nu este organ de cercetare penala.