Primavara este sezonul recrutarilor, iar daca esti in cautarea unui loc de munca, acesta este momentul oportun sa iti gasesti un job sau sa faci o schimbare in cariera. In urmatoarele 2 saptamani am pregatit 2 targuri de cariera care te vor pune fata in fata cu o serie de oportunitati. Este vorba despre cel mai mare targ de joburi, Angajatori de TOP, care revine in aceasta primavara cu 2 editii fizice, una in Bucuresti si una in Timisoara. Evenimentul din Timisoara, va avea loc vineri si sambata, pe 18-19 martie la Centrul Regional de Afaceri, iar in Bucuresti, saptamana viitoare, pe 25-26 martie la Sala Palatului.

Angajatori de TopFoto: Catalyst Solutions

In cadrul celor 2 evenimente vor participa 160 de companii si vor fi disponibile 7500 de oportunitati de cariera, de la joburi adresate profesionistilor, pana la pozitii in cadrul programelor de internship&trainee. Editiile din aceasta primavara, se remarca printr-o varietate a industriilor in care se vor face angajari, de la IT&C, Inginerie, Automotive, FMCG, Logistica si Transporturi, BPO, Retail, Financiar Bancar la Audit si Consultanta, Constructii, Productie etc.

In cadrul targului de cariera din Timisoara joburile deschise de companii sunt adresate atat profesionistilor, 22% dintre pozitii sunt pentru candidatii seniori, 42% sunt pozitii middle-level, in timp ce 35% sunt pentru candidatii entry-level. Daca ai un nivel mediu de experienta, poti aplica la peste 1000 de oportunitati de cariera, iar cateva exemple de astfel de joburi sunt: Java Developer, Inginer productie, Inginer calitate, Customer Service, Embedded C++ Developer, C# Developer, Sales Specialist, Marketing Manager, Inginer Proiectant Produs, Inginer inginerie industriala, Inginer Calitate, Controlor financiar, Project Manager, Web Developer, Survey Programer, Client Support, Big Data Engineer, Python Backend Developer, DevOps Engineer etc.

In plus vor fi deschise si oportunitati de cariera la nivel international. 36% dintre angajatori pun la dispozitie pozitii internationale, care presupun relocarea pentru o perioada determinata sau definitiva la nivel mondial, sustinand schimburile interculturale si acordand angajatilor ocazia sa acumuleze o experienta interculturala. Cateva dintre aceste companii sunt: Valeo Lighting Injection, Hartl Connect, Zoppas Industries Romania, Bosch Service Solutions, SIPA Engineering Romania, Continental, ProCredit Bank, virtual7 Romania, Atos IT Solutions and Services.

In cadrul targului de cariera din Bucuresti salariile oferite de cele 100 de companii participante pentru joburile deschise sunt in directa proportionalitate cu nivelul de experienta, cerintele si domeniul de activitate. Pentru majoritatea companiilor prezente la eveniment, remuneratia oferita pentru pozitiile din cadrul programelor de internship se incadreaza in intervalul 300-400 EUR iar cea remuneratia pentru pozitiile entry-level este cuprinsa in intervalul 400-500 EUR. Salariile oferite pentru pozitiile middle-level sunt in intervalul 700–1000 EUR, iar pentru pozitiile dedicate candidatilor seniori, remuneratia este cuprinsa intre 1000-1500 EUR si peste 1500 EUR.

Pe langa salariile oferite, companiile au si o serie de beneficii non-salariale, beneficii mai putin obisnuite pe care le ofera angajatilor. Printre acestea se numara abonamente lunare la sala de sport, masaje de relaxare la locul de munca, program flexibil de lucru, decontarea partiala a abonamentului de internet de acasa, concediul nelimitat, sporul de 25% pentru orele lucrate in weekend, cursuri de gatit, de nutritie, de management al stresului, de primul ajutor, parenting sau asigurarea meselor de pranz. 52% dintre companiile prezente la eveniment ofera astfel de pachete angajatilor, pe langa pachetele salariale.

Modalitatea de aplicare la joburile din cadrul Angajatori de TOP este una foarte simpla si rapida. Pentru pozitiile deschise, poti aplica folosind un singur CV Barcode. Pentru a obtine un CV Barcode, trebuie sa iti faci un cont pe platforma www.hipo.ro. Dupa completarea CV-ului ai posibilitatea sa il descarci in format Barcode, pe care ulterior sa il printezi si sa aplici in cadrul evenimentului, dupa discutiile cu reprezentantii celor 160 de companii participante.

Detalii despre evenimente si companiile pe care le poti intalni in urmatoarele 2 saptamani, pot fi regasite la sectiunea dedicata targului pe www.hipo.ro.