Procurorul general interimar al Romaniei, Bogdan Licu, a declarat ca in dosarul in care se investigheaza moartea a trei bebelusi din Arges, procurorii nu pot "face mare lucru" intrucat nu s-a identificat cauza decesului si se asteapta un punct de vedere al Ministerului Sanatatii in acest sens.

Bogdan LicuFoto: Hotnews

"Nu putem face mare lucru. S-au facut audieri si autopsii. Nu s-a identificat cauza acelei nenorociri. Pana cand nu vom avea un punct de vedere al Ministerului Sanatatii, nu putem face mare lucru", a declarat Bogdan Licu, potrivit Mediafax.

Dosarul este intrumentat de parchetul de pe langa Tribunalul Arges, incepandu-se urmarirea penala "in rem cu privire la imprejurarile in care a survenit decesul bebelusului infectat precum si cu privire la imbolnavirea mai multor minori cu varste de pana la 3 ani si 2 luni", se transmitea intr-un comunicat al Parchetului de pe langa ICCJ, la momentul demararii anchetei.

Procurorii au solicitat "efectuarea unor analize de specialitate Directiei de Sanatate Publica Arges, Agentiei Nationale de Mediu, fiind solicitate inclusiv analize cu privire la apa potabila furnizata in orasele Pitesti, Campulung si Topoloveni".

Totodata, au fost ridicate probe din alimentele consumate de catre bebelusul decedat, pentru a fi analizate, precum si documentele medicale intocmite de catre reprezentantii spitalelor la internarea minorilor, mai multe persoane fiind audiate de catre procurori.

In prezent, este in desfasurare si o ancheta a Ministerului Sanatatii pentru depistarea cauzelor care au dus la aceste imbolnaviri.

Luni, la Spitalul Marie Curie din Capitala, potrivit managerului unitatii sanitare, Dan Buzatu, mai sunt internati trei copii diagnosticati cu sindrom hemolitic- uremic (SHU).