Un tanar in varsta de 21 de ani a murit, luni, la Spitalul Floreasca din Capitala, fiind ultima victima de la Colectiv internata intr-un spital din Romania, transmite Mediafax.

''Pacientul era intr-o stare foarte grava inca de la internarea in spital, fiind atunci resuscitat. A murit in urma unei complicatii pulmonare, o hemoragie masiva, care nu a mai putut fi controlata. Pacientul, de-a lungul timpului, a facut toate complicatiile posibile si, cu ajutorul nostru, a reusit sa supravietuiasca pana astazi - un efort de patru luni si jumatate. Familia a stat in permanenta cu el, zi si noapte'', a precizat pentru Agerpres Ioan Lascar. seful Sectiei de chirurgie plastica si reparatorie a unitatii medicale, prof. dr. Ioan Lascar.

Numarul celor morti in tragedia de pe 30 octombrie a ajuns astazi la 64.

Radu Sienerth, un tanar in varsta de 21 de ani din Petrosani, a murit, luni, la Spitalul Floreasca din Capitala, fiind ultima victima de la Colectiv internata intr-un spital din Romania.

Tanarul era fiul fostului sef de la Mina Livezeni, Ioan Sienerth. El a ajuns in stare critica la Spitalul Floreasca din Capitala, dupa ce fost victima a incendiului din Clubul Colectiv. Potrivit presei locale, tanarul era student la Academia de Stiinte Economice din Bucuresti.

In data de 30 octombrie 2015, Radu Sienerth se afla in clubul Colectiv impreuna cu alti doi prieteni, de asemenea studenti la Bucuresti, cand a izbucnit incendiul. Cei doi prieteni aflati chiar langa usa de acces, au reusit sa iasa din incaperea cuprinsa de fum si flacari, insa Radu a fost trantit la pamant si suprins de flacari. Tanarul a fost transportat la Spitalul Floreasca, in stare grava, cu arsuri ale cailor respiratorii si a fost intubat, mai informeaza Mediafax.

Seful Sectiei de chirurgie plastica si reparatorie a Spitalului de Urgenta Floreasca, prof. dr. Ioan Lascar, declara pe 2 martie pentru Agerpres ca prognosticul in cazul pacientului ranit in clubul Colectiv, care este inca internat in unitatea medicala, ramane rezervat.

"Din punctul de vedere al leziunilor de arsura as spune ca nu mai conteaza. Pacientul care a fost cel mai grav din lotul nostru - el era decedat la internare - a fost cu stop cardio-respirator resuscitat la internare. A avut o multime de complicatii chiar din start din cauza specificului accidentului. Practic, a parcurs toate complicatiile posibile imaginabile pentru acest tip de traumatism asociat cu arsura complexa, insa am reusit sa trecem peste ele cu eforturi mari. El lupta si noi luptam, dar este prematur sa putem trage o concluzie. A avut si perioade mai bune si perioade mai putin bune. Pacientul se alimenteaza. Prognosticul, ca in cazul oricarui bolnav ars grav, ramane rezervat pana la externare", afirma pe 2 martie Ioan Lascar.