DNA intarzie in mod deliberat audierea mea, desi am semnat un document prin care mi se aducea la cunostinta ca voi audiat in perioada 15-19.02.2016, in calitate de suspect, spune fostul sef al ANAF, Gelu Diaconu, demis dupa ce procurorii au declansat urmarirea penala in dosarul Madalin Voicu - Nicolae Paun.

Gelu DiaconuFoto: AGERPRES

"Sindromul mesianic si betia data de sondajele care au ajuns sa prezinte DNA drept singura salvare a Romaniei nasc erori si abuzuri in care nu mai este vorba de o simpla amenda. Ci de viata unui om. Ori, efectul pervers al acestui comportament este ca adevaratii infractori vor profita de pe urma slabirii acestei institutii fundamentale",acuza pe siteul sau personalGelu Diaconu.

"Au trecut 33 de zile de cand DNA, prin procurorul Doru Tulus, mi-a adus la cunostinta punerea sub invinuire in dosarul Voicu-Paun si 32 zile de la demiterea mea din functia de presedinte ANAF, de catre premierul Ciolos, ca urmare a acuzatiilor", spune acesta.

Exista informatii potrivit carora, dupa analiza mai atenta a dosarului, inclusiv in cadrul DNA s-a realizat atat eroarea cat si necesitatea clasarii acuzatiilor aduse, sustine fostul sef al Fiscului.

"Un verdict de 'nevinovat', dat peste 1-2 ani, atunci cand cazul si numele meu vor fi disparut demult de pe agenda publica, imi rapeste unica sansa de a imi reabilita numele, imaginea si cariera, trecand totodata eroarea si abuzul procurorilor DNA la capitolul 'si altele', fara nicio alta consecinta asupra autorilor", spune Diaconu.

"Domnule Doru Tulus, doamnelor si domnilor procurori ai DNA, doamna Laura Codruta Kovesi, va solicit public sa respectati dreptul la justitie de care beneficiez, ca cetatean al Romaniei, si sa dispuneti audierea mea in dosarul in care sunt invinuit. Nu am imunitate, nu vreau sa plec din tara, nu vreau sa aman procesul, nu vreau ca acest dosar sa pateze prestigiul DNA, o institutie fundamentala pentru democratia romaneasca. Justitia infaptuita mult prea tarziu, doar pentru a masca o eroare, un abuz, inseamna ani furati din viata unui om. Doamnelor si domnilor procurori: Audiati-ma!", mai scrie Diaconu pe site-ul citat