Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada Romaniei la Ankara, a intreprins in regim de urgenta toate demersurile pentru a afla daca printre victimele exploziei de la Ankara sunt si cetateni romani, dar pana in acest moment nu sunt indicii cu privire la cetatenia victimelor, potrivit Mediafax.

"Pana la acest moment, nu sunt indicii cu privire la cetatenia victimelor, verificarile fiind in curs. Misiunea diplomatica romana se afla in legatura permanenta cu autoritatile turce si este pregatita sa acorde asistenta consulara de specialitate daca situatia o va impune", a precizat Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea Mediafax.

De asemenea, Ambasada Romaniei la Ankara "are in atentie incidentul produs in seara zilei de 13 martie 2016" si ca a intreprins "in regim de urgenta" demersurile pentru a afla daca sunt si cetateni romani printre victime, precizeaza MAE.

Bilantul victimelor din urma exploziei care a avut loc duminica seara in centrul orasului Ankara si care pare a fi un atac cu masina-capcana a ajuns la 27 de morti si 75 de raniti, pana la ora transmiterii acestei stiri.

Un inalt oficial din cadrul securitatii a declarat pentru Reuters ca explozia pare sa fie cauzata de un atac cu masina-capcana. Potrivit postului turc de televiziune TRT, o masina a explodat in apropiere de un semafor. Focuri de arma au fost auzite dupa explozie, in timp ce ambulantele se indreptau spre locul incidentului.