Proiect: Membrii Academiei Oamenilor de Stiinta vor putea purta titlul de academician. Printre acestia: Ion Iliescu, Anghel Stanciu si IPS Teodosie

de I.C.     HotNews.ro
Duminică, 13 martie 2016, 17:41 Actualitate | Esenţial

Ion Iliescu (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Academia Oamenilor de Stiinta ar putea avea un statut similar Academiei Romane sau Institutului Cultural Roman, prin schimbarea denumirii in Academia de Stiinte, cresterea salariilor printr-un ''spor de importanta nationala'' si eliminarea interdictiei de a purta titlul de academician, relateaza Mediafax.

 "Academia Oamenilor de Stiinta din Romania isi reia denumirea sub care a fost constituita si a functionat in perioada 1935 - 1948 si anume Academia de Stiinte din Romania", se arata in unul din articolele propunerii legislative pentru modificarea si completarea Legii nr.31/2007 privind reorganizarea si functionarea Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania (AOSR).

Initiativa depusa la Senat mai prevede abrogarea articolului din actuala lege care prevede ca membrii acestui for nu pot purta titlul de academician.

Potrivit site-ului institutiei, din AOSR fac parte unii membri ai Academiei Romane ca Razvan Theodororescu, fosti si actuali parlamentari ca Ion Iliescu, Teodor Melescanu, Valeriu Tabara, dar si nume ca Gheorghe Mencinicopschi, IPS Teodosie, IPS Nifon, Ion Cristoiu. Senatorul PSD Ecaterina Andronescu este membru titular fondator al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, fiind totodata si presedintele Sectiei ''Stiinte Chimice''. Presedintele filialei Iasi este deputatul PSD Anghel Stanciu, condamnat definitiv la 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

Propunerea legislativa detaliaza atributiile pe care le are Academia, printre cele introduse fiind dreptul de a organiza cursuri de calificare profesionala sau posibilitatea de a elabora acte normative din domeniul sau de activitate.

"Filiala este condusa de un presedinte, membru titular al ASR, remunerat la nivelul functiei de director, ales prin vot de adunarea generala a membrilor filialei. Mandatul presedintelui este de 4 ani, putand fi reales. Numarul mandatelor nu este limitat", mai prevede proiectul de lege.

Presedintele, vicepresedintii si secretarul general sunt alesi dintre membrii titulari, cu un mandat de patru ani de Adunarea generala, formata din membri titulari, membri corespondenti si membri de onoare.

Legislatia in vigoare prevede ca organizarea si functionarea filialelor teritoriale si ale institutelor/centrelor se stabilesc prin statut.

De asemenea, angajarea, incetarea raporturilor de serviciu si salarizarea personalului de la nivel central si din filialele teritoriale se aproba de presedintele ASR, la propunerea secretarului general, iar finantarea pentru Academie provine de la bugetul de stat in totalitate. Veniturile proprii vor fi folosite pentru finantarea cheltuielilor cu actiuni si proiecte cu caracter stiintific si de cercetare.

"Salarizarea personalului ASR se face in conditiile aplicabile personalului din sectorul bugetar. Avand in vedere ca institutia este una dintre academiile din Romania cu rol de importanta nationala (...), personalul din aparatul propriu ar trebui sa beneficieze de un spor de importanta nationala, la fel ca cel aplicat Academiei Romane si Institutului Cultural Roman", potrivit expunerii de motive.

Proiectul de lege este sustinut de 42 de parlamentari de la toate grupurile politice, cu exceptia ALDE, dintre care 27 de parlamentari de la PSD, printre care fostul ministru Mihnea Costoiu. Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a introdus in decembrie un amendament la votul pentru bugetul Ministerului Educatiei in Comisiile reunite pentru buget prin care Academia Oamenilor de Stiinta a devenit ordonator de credite.

Amendamentul senatorului PSD Ecaterina Andronescu prevedea ca Academia Oamenilor de Stiinta din Romania (AOSR) sa nu mai fie bugetata prin Ministerul Educatiei, ci sa devina ordonator de credite, cu buget propriu de care dispune singura (6,4 milioane de lei in 2016).

Academia Oamenilor de Stiinta din Romania a functionat ca ONG pana la aparitia Legii nr. 31-2007, cand a devenit institutie de interes public. Legea a fost promovata de actualul presedinte si vicepresedinte - Vasile Candea si Ion Basgan, fosti parlamentari. Basgan este coautor al cartilor ''Francmasoneria. Razboaiele fiilor luminii'' si ''Enciclopedia Francmasoneriei Universale''.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

3926 vizualizari

 • +9 (9 voturi)    
  Nota bene : Organizezi o Lovitura de Stat (Duminică, 13 martie 2016, 17:47)

  un domn [utilizator]

  si ajungi academician...foarte tare...daca Lovitura de Stat din 2012 avea Finalitate, m aintreb, TOTI participantii de atunci, din 2012 aveau loc in aceasta academie ?
  • +9 (9 voturi)    
   iliescu pentru noi este coana leana 2 (Luni, 14 martie 2016, 8:48)

   snowflake [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   inginer e, daca si-a facut si doctoratul atunci s-a scos fiind cacademician, doftor inginer de renume planetar;)
 • +13 (13 voturi)    
  Ce frumos! (Duminică, 13 martie 2016, 18:03)

  mitg [utilizator]

  Domnul academician puscarias Gabi.
  Domnul academician criminal de razboi Ilie.
  Domnul academician hot Adrian.
  Domnul academician puscarias George.

  Cata eleganta, cat rafinament!
 • +10 (10 voturi)    
  Greata te apuca !!!! (Duminică, 13 martie 2016, 18:04)

  polonyca [utilizator]

  Nu alta...:(
 • +12 (12 voturi)    
  Academicieni (Duminică, 13 martie 2016, 18:08)

  Hariclea Dragne [utilizator]

  Paradox: sa ai tara plina de academicieni, profesori si doctori si cu toate astea sa ai un invatamant si o cercetare la genunchiul puricelui.
 • +9 (9 voturi)    
  cred ca.. (Duminică, 13 martie 2016, 18:16)

  exilatul [utilizator]

  bolsevicul criminal ar merita mult mai mult sa putrezeasca
  in puscarie decit sa primeasca titlul de academician.. dar deh, in rom e normal..
 • +11 (11 voturi)    
  O porcarie (Duminică, 13 martie 2016, 18:24)

  cartofil [utilizator]

  De ce nu ar fi, spre exemplu, Academia de StiinteTehnice continuatoarea fostei Academii de Stiinte. Cel putin acolo sunt mult mai putin impostori decat in academia pe care si-au facut-o politicienii. Si nu pot intelege de ce trebuie sa platesc eu, cetatean roman, indemnizatii pe viata pentru membrii decrepiti ai unei academii de mucava, constituita din mari nulitati care au avut singurul merit ca s-au invartit prin lumea politica. Ce fac nulitatile acestea stiintifice pentru Romania, de ce trebuie platiti trantorii astia, care si asa au profitat toata viata de naivitatea contribuabilului roman. Aceasta academie a nulitatilor impreuna cu cea a lui Oprea trebuie sa dispara. Din pacate nu putem face acelasi lucru si cu membrii celor doua asa zise academii, caci daca am putea, Romania ar fi mult mai curata, mult mai prospera.
 • +7 (7 voturi)    
  huh?! (Duminică, 13 martie 2016, 18:30)

  liviu_ [utilizator]

  academia oamenilor de stiinta ar putea da titlu de academician lui ips Teodosie si Iliescu?!
  ce inventii au facut astia?!
  sau le dam titlul de doctor docent in chimie?! asta ar explica multe
 • +7 (7 voturi)    
  Ce tinta are aceasta asa-zisa akademie ? (Duminică, 13 martie 2016, 18:56)

  TRABI [utilizator]

  Alooo.......!
  Membrul titular fondator al acestei akademii , parca trebuia sa mearga sa dea socoteala cu infractiunile din Romania privind afacerea Microsoft .
  Astea-s datoriile pe care le mai au acestia pentru noi si nu akademii care intaresc talpa sovietica in Romanaia . Vrem oameni adevarati care sa ne hotarasca soarta in bine , nu grupari care-si autoinfiinteaza tot felul de structuri prin care sa-si mai insuseasca unele venituri si care au caracter neproductiv .....
  Il vad pe Melescanu in lista ---> pentru noi Melescanu este acela care a pus umarul la impiedicrea votului diasporei din 2014 si care ne-a mintit ca totul este aranjat corect , astfel incat toata lumea sa poata vota .
  Cat despre iliescu..... vai de capul nostru -> cand s-o termina mascarada ?
  Cu stiintele chimice mai era una prin anii 70-89 si n-a sfarsit bine... " codoi si altele "
 • +11 (11 voturi)    
  Academia. (Duminică, 13 martie 2016, 18:56)

  MirceaGeorgescu1 [anonim]

  Iliescu si Spagoveanu, academicieni? Bu-hu-hu!!!!!
 • +11 (11 voturi)    
  Be careful what you wish for (Duminică, 13 martie 2016, 19:16)

  Trojan.H [utilizator]

  Tovaras + academician + Escu = 7,62 mm
 • +9 (9 voturi)    
  proliferarea pseudo-Academiilor... (Duminică, 13 martie 2016, 19:18)

  Roman_Cetatean [utilizator]

  dupa ASSN, (c)Academia ANI-SRI, asta e a doua sugativa la bugetul statului.
  Cu zecile de milioane de lei aruncate an de an pe post de "indemnizatii" care recompenseaza doar apartenenta la gasti, niciun merit stiintific, s-ar putea ajuta zeci de mii de copii saraci si flamanzi sa termine scoala, sa se califice si sa poata lucra. Peste 20 ani nu rahatii din pseudo-academiile astea ne vor plati pensiile, cu tineretul si copii neglijati de azi.
  Chiar nu le e pic de jena sa fure , caci efectiv asta fac, fura din banii copiilor de la buget?
  Acum mai vor si titlu de "academician"- adica Iliescu, Melescanu, Costoiu si cati altii. Costoiu, Rectorul UPB-cea mai mare universitate tehnica, fara doctorat, o adevarata rusine academica si universitara, dupa cum arata cei de la Ad-Astra si nu numai.
  La ASSN Pricopie, securistul care in nici 10 ani de la terminarea doctoratului (suspect si acesta,de astfel) a ars toate etapele si ajuns prof univ si Rector la SNSPA (ce somitate, curand va candida la Nobel, ce mai!). Plus Oprea, Curaj si alte gretosenii.

  Paguba va fi nu atat pt buget cat pt cercetatorii si acdemicienii onesti. Asa cum ne-rezolvarea doctoratelor plagiate le face irelevante pe toate, la fel si academicienii reali se vor vedea "egali" cu impostorii care nu au alt merit decat ca apartin unor gasti si cercuri de interese. Si CV-urile cercetatorilor aspiranti la granturi sau pozitii in alte state vor deveni irelevante- cine va mai credita ca fiind serios un doctorat obtinut in Romania sau un titlu de academician, cand vede ca imposturile le sunt egale, se va gandi ca exista riscuri mari ca si cel din CV-ul analizat sa fie la fel.
  Rusine!
 • +8 (8 voturi)    
  neobrazare (Duminică, 13 martie 2016, 19:19)

  calfa [utilizator]

  Este o sfidare si o mizerie!
 • +7 (7 voturi)    
  Ne batem joc de academie și academicieni. (Duminică, 13 martie 2016, 19:27)

  asavreau [utilizator]

  Să le dai titluri și salarii de academicieni unor hoți,criminali și panglicari,numai PSD putea gândi asta.Aștept legiferarea și pentru Academia infractorilor,Academia de poliție,Academia militară și care mai sunt cu astfel de denumiri academice.Rușine celor care au inițiat un astfel de proiect.Rușine și membrilor Academiei Române că permit o astfel de batjocură.
 • +7 (7 voturi)    
  Trist (Duminică, 13 martie 2016, 19:49)

  ipolitic [utilizator]

  O adunatura de impostori frustrati. Daca nu poti intra in istoria stiintei pe usa din fata, dai o lege si devii academician. Da mai rupi si niste bani din buget, ca de aia e bugetul.
  Ma intreb cand vom gasi o portita de a institui un premiu Nobel al nostru, si sa nu mai asteptam dupa ingamfatii aia de la Stockholm, care ne ignora savantii de renume mondial a la "Elena" Andronescu.
  De maine incepand, eu voi folosi titulatura de academician si cand ma adresez sefului de scara. Atat despre dizolvarea sistemului de valori.
 • +8 (8 voturi)    
  nasol (Duminică, 13 martie 2016, 20:00)

  goguleana lugojana [utilizator]

  iliescu trebuie bagat la zdup pentru mineriade si revoluti si nicidecum numit academician.
  Posibil ca pe vremea lu nea nicu sa se fi visat si el ca leana.
 • +9 (9 voturi)    
  Academie (Duminică, 13 martie 2016, 20:14)

  georghe [utilizator]

  Ați reușit să faceți din doctorat un r...t, acum vreți să faceți din Academie o ....
 • +7 (7 voturi)    
  Ce surâs are acest iliescu (Duminică, 13 martie 2016, 20:20)

  andreitr [utilizator]

  Nici n-ai zice că din cauza acestuia au murit mii de tineri la Revoluție și sute la mineriade. Daca știam acum 25 de ani de cât cinism e capabil acest personaj sinistru și academician mai nou, cred că alta era soarta României azi.
 • +8 (8 voturi)    
  Uite unde se duc banii de la buget (Duminică, 13 martie 2016, 20:35)

  Leo55 [utilizator]

  Pai cum sa mai fie bani pt sanatate si invatamant daca platim regeste oameni de stiinta gen Iliescu, Andronescu, Melescanu, Tabara, IPS Teodosie, IPS Nifon si multi multi altii! Si multe multe alte ONG de....interes national, printre care si masoneria din Romania.
  • 0 (0 voturi)    
   rspunsLeo55 (Luni, 14 martie 2016, 17:31)

   LiviuDrula1 [anonim] i-a raspuns lui Leo55

   Foarte corect comentat dar trebuie mentionat si pensiile obisnuite ( nu speciale ) care sunt extrem de mici puterea de cumparare a unui pensionar scazand continuu in timp ce criminalii, hoti ietc continua sa se iimbogateasca Chiar pensionarii trebuiesc sa moara?
 • +5 (5 voturi)    
  Huh? (Duminică, 13 martie 2016, 21:16)

  Orpheus [utilizator]

  De ce exact avem doua academii? Doar ca sa aiba Iliescu inca un titlu?
 • +6 (6 voturi)    
  40 de academicieini are Franta... (Duminică, 13 martie 2016, 22:56)

  banatul e fruncea [utilizator]

  Noi cam pe atatea academii...
 • +5 (5 voturi)    
  comunistii astia nu se lasa (Duminică, 13 martie 2016, 22:58)

  paranoid_android [utilizator]

  pana cand nu explodeaza mamaliga
 • +7 (7 voturi)    
  la furat (Duminică, 13 martie 2016, 23:16)

  Adrian_. [utilizator]

  dupa ce au furat titluri de doctori, acuma vor sa fure si titluri de academician.
 • +5 (5 voturi)    
  IPS Teodosie academician al stiintelor (Luni, 14 martie 2016, 11:19)

  Vasilake [utilizator]

  Las' ca ne explica IPS Teodosie in mod stiintific cum a fost creat Pamantul acum 6000 de ani, iar pe arca lui Noe se aflau si pui de dinozaur. De ce pui? Pai adultii n-ar fi incaput :-)))

  Plus ce-au spus si toti ante-comentatorii mei.
 • +5 (5 voturi)    
  ONG -> Academie -> bani de la buget pe nimic (Luni, 14 martie 2016, 11:39)

  antonie [utilizator]

  Aceasta academie este un simplu exercitiu de a lua bani din bugetul de stat fara a da absolut nimic inapoi.

  E ceea ce fac aceste gasti de shulfe de cand se stiu.

  Vreau sa stiu exact cine voteaza pentru aceasta propunere, vreau sa le cer socoteala pentru fiecare banut pierdut in favoarea acestei "academii".
 • +5 (5 voturi)    
  Nu e bine (Luni, 14 martie 2016, 12:30)

  Bogdan_100 [utilizator]

  Deoarece nu se vor putea deosebi de nenorocitii de la Academia Romana ce au ajuns acolo prin munca si recunoasterea calitatilor. Propun un titlu mai adecvat nivelului intelectual al celor din pseudo-academia oamenilor de stiinta anume Maistru Academic (strigat scurt ma!). Asa se disting de prapaditii de la Academie ce au pierdut o viata cu capul in carti si stand in laboratoare in loc sa faca politica si sa fure. :-)))))
 • +4 (4 voturi)    
  Rugam insistent (Luni, 14 martie 2016, 15:08)

  Bogdan_100 [utilizator]

  Ca si Academia Infractorilor sa fie inclusa in lege. Chiar daca vor fi doua academii cu acelasi profil.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă