Un copil de 9 ani a cazut in gol patru metri, in Sala Polivalenta din Cluj, prin spatiul dintre tribuna fixa si tribuna mobila
Copilul a suferit multiple contuzii, precum si o fractura a antebratului si a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii din Cluj-Napoca.
Potrivit directorului medical al spitalului, Calin Lazar, copilul a fost supus unei serii de investigatii, el urmand sa mai ramana si duminica sub supraveghere medicala.
Dupa declaratiile unor persoane care au asistat la accident, baiatul ar fi cazut, in gol, printr-un spatiu creat intre tribuna fixa si tribuna mobila a Salii Polivalente din Cluj-Napoca.
Primarul Emil Boc a dispus constituirea unei comisii tehnice de ancheta, care va analiza felul in care s-a petrecut accidentul si masurile care se impun a fi luate, informeaza un comunicat al administratiei transmis duminica.
''Primarul Emil Boc a dispus constituirea unei comisii tehnice de ancheta, coordonata de viceprimarul Gheorghe Surubaru, care va stabili circumstantele si cauzele producerii incidentului, precum si responsabilitatile tuturor factorilor implicati (constructor sala, furnizor echipamente, organizator evenimente, administrare sala). De asemenea, Comisia va dispune masurile necesare pentru a preveni astfel de evenimente in viitor'', se precizeaza in comunicatul citat.
Administratia afirma ca Sala Polivalenta se afla in administrarea SC Sala Polivalenta si este condusa de un Consiliu de administratie numit de Consiliul Local Cluj.
''Accidentul produs in timpul evenimentului din seara de 12 martie este regretabil, ne exprimam intreaga compasiune pentru suferinta produsa atat tanarului accidentat, cat si familiei sale si ne vom asigura ca toate masurile vor fi luate in cel mai scurt timp pentru a nu permite ca un astfel de incident sa se repete'', se mai arata in comunicat.
De asemenea, reprezentantii politiei municipiului Cluj-Napoca au demarat o ancheta in acest caz.
Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Cluj, Daniel Boie, au fost demarate o serie de cercetari, urmand ca politistii sa stabileasca exact cum a cazut copilul, precum si eventualele responsabilitati. Boie a precizat ca nu a fost depusa o plangere in acest caz.
Sala Polivalenta a fost inaugurata in toamna anului 2014, cladirea fiind la acel moment una dintre cele mai moderne din tara. Investitia a fost de 70 de milioane de lei, iar lucrarile au durat 19 luni. Sala este omologata pentru baschet, volei si handbal, dar poate gazdui si competitii internationale de box, arte martiale, gimnastica, karate, scrima, tenis de masa sau de camp, precum si badminton. Capacitatea salii variaza intre 6.100 de locuri in cazul unui meci de hochei si pana la 9.700 de locuri in cazul unui meci de box. In cazul concertelor sau al organizarii unor congrese, capacitatea este de pana la 10.000 de oameni.
La construirea cladirii au fost folosite materiale si tehnologii moderne, dupa cum au declarat de-a lungul timpului atat constructorii, cat si reprezentantii municipalitatii. Toate scaunele sunt retractabile, iar suprafetele de joc pot fi schimbate in functie de sport. De asemenea, sistemul video este de ultima generatie, iar unul dintre elementele cele mai spectaculoase este cubul video cu patru ecrane, capabil de transmisie HD.

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Frumoasa casă neoromânească de pe strada Stirbei Voda, pentru care administrația Firea a dat autorizație de demolare pe finalul mandatului, este deocamdată salvată: Prefectul a atacat autorizația în instanță
Discursul de adio al lui Donald Trump: Am făcut ceea ce am venit să facem. Am dus cele mai grele bătălii VIDEO
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO
Sper ca factorii de decizie care au conceput si pus in functiune ceva atat de nesigur sa raspunda penal daca e posibil.