Presedintele Klaus Iohannis a semnat sambata decretul de decorare post-mortem a Iolandei Balas-Soter, informeaza Administratia Prezidentiala.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Astfel, in semn de inalta apreciere pentru intreaga activitate pusa in slujba sportului de performanta, contribuind, pe aceasta cale, la afirmarea pe plan international a scolii romanesti de atletism, precum si la promovarea valorilor olimpice in randul tinerelor generatii de campioni, Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul National 'Steaua Romaniei' in grad de Mare Ofiter Iolandei Balas-Soter, multipla campioana olimpica", informeaza Presedintia.

Dubla campioana olimpica la atletism Iolanda Balas Soter, considerata o legenda a sportului romanesc, s-a stins din viata la varsta de 79 de ani, anunta Mediafax. Fosta sportiva avea probleme de sanatate de mai mult timp. Multipla recordmana mondiala si olimpica si fost presedinte al Federatiei Romane de Atletism, Iolanda Balas a fost o mare personalitate a sportului mondial.