Ministrului Afacerilor Interne: Patrule comune romano-ucrainene la frontiera pentru combaterea criminalitatii transfrontaliere

de I.C.     HotNews.ro
Duminică, 13 martie 2016, 10:07 Actualitate | Esenţial

Ministrului Afacerilor Interne, Petre Toba, sustine ca Inspectoratul General al Politiei de Frontiera urmeaza sa semneze un protocol cu Administratia Serviciului Frontierei de Stat a Ucrainei care prevede, intre altele, schimb de informatii, dar si patrularea in comun a frontierei comune, informeaza Mediafax.

Intr-un raspuns la o intrebare adresata de deputatul PNL de Suceava Ioan Balan, ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, arata ca in prezent, cadrul juridic privind cooperarea in domeniul prevenirii si combaterii criminalitatii transfrontaliere il reprezinta Acordul dintre Guvernul Romaniei, Guvernul Republicii Moldova si Cabinetul de Ministri al Ucrainei semnat la Kiev in 6 iulie 1999.

El precizeaza ca urmeaza sa fie semnat un Protocol intre Inspectoratul General al Politiei de Frontiera si Administratia Serviciului Frontierei de Stat a Ucrainei privind modul de realizare a schimbului de informatii statistice si analitice referitoare la situatia frontierelor de stat ale Romaniei si Ucrainei in cadrul caruia sunt prevazute si schimburi de informatii privind contrabanda cu tigari.

"Precizam faptul ca in procesul intern de aprobare se afla semnarea Acordului intre Guvernul Romaniei si Cabinetul de Ministri al Ucrainei privind patrularea comuna la frontiera de stat romano-ucraineana si Protocolul intre Ministerul Afacerilor Interne din Romania, prin Inspectoratul General al Politiei de Frontiera si Administratia Serviciului Frontierei de Stat a Ucrainei pentru punerea in aplicare a acordului mentionat mai sus, care vor permite intensificarea conlucrarii intre cele doua parti prin realizarea patrulelor comune ce vor contribui la prevenirea si combaterea criminalitatii transfrontaliere", a precizat Petre Toba.

Mai mult, ministrul de Interne arata ca pentru misiunile de control la frontiera externa a Uniunii Europene, structurile Politiei de Frontiera din sectorul estic si nord estic utilizeaza echipamente achizitionate, in anii anteriori, prin programe de dotare cu fonduri europene.

El adauga ca pentru inlocuirea echipamentelor de supraveghere si control care si-au indeplinit durata de utilizare, dar si pentru imbunatatirea performantelor tehnice ale echipamentelor existente, Politia de Frontiera a prevazut proiecte de dotare finantate din Fondul de Securitate Interna pentru exercitiul financiar 2014-2020, urmand ca toate structurile Politiei de Frontiera sa beneficieze de echipamente tehnice performante pentru controlul si supravegherea frontierei.

Toba sustine ca si in bugetul pentru anul 2016 sunt prevazute fonduri pentru achizitia de mijloace tehnice pentru frontiera de est si nord-est, fara insa sa detalieze.

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, a propus ministrului de Interne, Petre Toba, dotarea politiei de frontiera cu drone de supraveghere video a frontierei care sa sprijine eforturile de stopare a contrabandei cu tigari, dar si incheierea cu partea ucraineana a unui acord de colaborare.
671 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Nu merită (Luni, 14 martie 2016, 0:41)

    mopsu [utilizator]

    să citești tot articolul, este de ajuns titlul. Adică lupii ucrainieni se unesc cu oile românești pe pământ românesc să mențină prețul aberant pus de ”bruxelles ” pe țigări ! Rușine... Asta-i ca și legile ticăloase ale comuniștilor, pe care le disprețuim cu toții....


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi