Participantii la mars, membri si simpatizanti ai Noii Drepte, s-au adunat, sambata seara, in jurul orelor 19, in Piata Mihai Viteazu din Cluj-Napoca avand asupra lor steaguri tricolore, dar si torte pe care le-au aprins. Ei au scandat "Traiasca duhul lui Iancu", "Traiasca si infloreasca Moldova, Ardealul si Tara Romaneasca", "Unitate nationala", "Harghita, Covasna, pamant romanesc", "Avram Iancu, erou national", informeaza Mediafax.

Presedintele Noii Drepte Cluj, Codrin Goia, a declarat ca participantii la mars doresc sa atraga atentia asupra pericolelor care se abat asupra Romaniei, cum sunt separatismul maghiar si invazia islamica, a migrantilor.

"Continua traditia la Cluj-Napoca a Marsului Memorial Avram Iancu si suntem nevoiti, din nou, sa atragem atentia asupra pericolelor care se abat asupra Romaniei, cum sunt separatismul maghiar, cerintele maghiarilor de autonomie, formulate de Tokes Laszlo, dar si invazia islamica, a migrantilor, in Europa, care ar putea ajunge si la noi, adusi cu forta de UE. Noi, aici, ne putem numi aparatori ai Romaniei fata de invazia islamica si cerem demisia premierului Dacian Ciolos pentru ca permite aducerea migrantilor si pentru nerespectarea Constitutiei unde se spune ca teritoriul tarii nu poate fi colonizat cu populatii straine. Acest om nu mai reprezinta Romania, nu ne mai reprezinta pe noi, ca romani", a spus Goia.

La randul sau, presedintele Partidului Noua Dreapta, Tudor Ionescu, a declarat ca romanii mai au nevoie de Avram Iancu, care reprezinta un reper.

"Vrem sa aratam prin acest mars ca Avram Iancu nu a murit, cultul sau merge inainte, ca idealurile pentru care el s-a jertfit sunt valabile si azi. Am aprins torte pentru ca vrem sa demonstram ca flacara dreptatii nationale a romanilor nu s-a stins si nu trebuie sa se stinga niciodata", a spus Ionescu.

Marsul s-a desfasurat pe traseul Piata Mihai Mihai - str. Regele Ferdinand - str. Memoradumului - Primaria Cluj-Napoca - Piata Lucian Blaga - str. Napoca - str. Eroilor - Piata Avram Iancu, la final fiind depusa o coroana de flori la statuia lui Avram Iancu din piata care ii poarta numele.