Doua persoane au murit in urma coliziunii a trei autoturisme pe DN2 (E85), sambata, in zona localitatii bacauane Bogdan Voda, situata la 67 km de municipiul Bacau, anunta Agerpres. O femeie in varsta de 56 de ani a murit pe loc in urma impactului, iar un barbat de 57 de ani a decedat imediat ce a ajuns la Spitalul Judetean de Urgente din Bacau, unde a fost transportat de echipajul unei ambulante. La aceeasi unitate medicala au mai ajuns un barbat de 48 de ani, precum si un tanar de 18 ani cu plagi mai usoare.

"Daca pentru barbatul intrat in moarte clinica in timp ce era transportat nu s-a mai obtinut resuscitare, personalul medical a reusit sa le salveze viata celorlalte doua persoane aduse la unitatea de primiri urgente. Barbatul are rani grave, dar a fost stabilizat, iar tanarul s-a ales cu plagi mai usoare", a declarat Mirela Romanet, purtator de cuvant al SJU Bacau.

Potrivit primelor informatii oferite de politistii ce ancheteaza accidentul, soferul unuia dintre autoturisme a intrat intr-o depasire neregulamentara, nu a reusit sa efectueze manevra, iar masina la volanul careia se afla a lovit-o pe cea din fata, proiectand-o pe sensul opus de circulatie, unde s-a izbit de o alta masina care circula regulamentar. Parti din cele trei autoturisme s-au dezintegrat pe sosea, circulatia rutiera fiind oprita mai multe zeci de minute.

"In respectiva portiune de sosea unde a avut accidentul de sambata s-au produs de-a lungul ultimilor ani numeroase evenimente rutiere soldate cu morti si raniti, politistii din serviciul rutier apreciind ca tronsonul drept este deosebit de periculos, pentru ca soferii inconstienti circula cu viteze cu mult peste limita legala punand in pericol vietile unor participanti la trafic nevinovati", a declarat pentru AGERPRES inspector principal Narcisa Butnaru de la IPJ Bacau.

In acest an, pe soselele din judetul Bacau au murit 12 persoane.