Doi copii cu probleme digestive au fost transferati in ultimele 24 de ore de la Spitalul de Pediatrie Pitesti la Spitalul Matei Bals din Bucuresti, au anuntat sambata reprezentantii Institutiei Prefectului Arges. Unul dintre pacienti, in varsta de 10 luni, a fost diagnosticat cu sindrom de varsaturi si boala diareica acuta, iar celalalt, in varsta de un an, cu enterocolita cu germeni neprecizati. In spitalele din judetul Arges sunt internati sambata 37 de copii care prezinta scaune diareice, cu unul mai putin decat in urma cu o zi, potrivit Agerpres. La Bucuresti, managerul spitalului Marie Curie, Dan Buzatu, a anuntat, sambata, ca unul dintre primii copii internati in urma cu cateva saptamani cu sindrom hemolitic uremic se simte foarte bine, informeaza Mediafax.

Dintre cei 37 de copii internati la unitati medicale din Arges, 30 sunt mai mici de doi ani.

La Spitalul de Pediatrie Pitesti sunt internati 25 de copii, dintre care 19 mai mici de doi ani, iar alti doi copii, dintre care unul mai mic de doi ani, la Spitalul Judetean de Urgenta. La sectia de pediatrie a Spitalului Municipal Campulung Muscel sunt noua copii, toti avand mai putin de doi ani, iar la Spitalul Municipal Curtea de Arges un copil mai mic de doi ani.

Prefectul Cristian Soare a anuntat, pe 25 februarie, ca institutia pe care o conduce va da zilnic comunicate cu privire la situatia copiilor internati in Arges. "Avand in vedere ca nu exista o comunicare buna din partea DSP si a Spitalului de Pediatrie cu privire la situatia copiilor internati in Arges, cat si in Bucuresti, incepand de maine Institutia Prefectului va da comunicate de presa zilnic cu privire la situatia copiilor internati la Spitalul de Pediatrie si la celelalte spitale in Arges", a spus prefectul judetului Arges.

  • Bucuresti: Spitalul Marie Curie anunta ca un copil internat acum cateva saptamani se simte "foarte bine"

La Bucuresti, doi dintre cei trei copii internati la Spitalul Marie Curie cu sindrom hemolotic uremic au fost externati vineri, iar sambata un copil ramas sub supravegherea medicilor se simte "foarte bine", a spus Buzatu. Cel mai probabil, copilul urmeaza sa fie externat zilele urmatoare daca starea lui de sanatate va fi in continuare una foarte buna.

Vineri, alti doi copii au fost adusi la Spitalul Marie Curie din Capitala, unul dintre acestia fiind diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic. "Cei doi copii au fost adusi ieri de la Fetesti. In cazul unuia dintre acestia nu s-a confirmat suspiciune de sindrom hemolitic uremic. In cazul celui de-al doilea copil s-a confirmat suspiciunea", a declarat, Dan Buzatu.