Inspectoratul Scolar Judetean Brasov a decis vineri sa suspende programul "Laptele si cornul" care urma sa se distribuie vineri si luni, dupa ce 23 de copii de la Scoala Generala nr. 31 au ajuns la spital cu intoxicatii, anunta Mediafax. Inspectorul scolar judetean Ariana Bucur a declarat ca a luat decizia sa suspende distribuirea de lapte in cadrul programului "Laptele si cornul" in toate scolile din judet pentru vineri dupa-amiaza si luni.

"Am luat decizia de a suspenda programul de astazi dupa masa si inclusiv pentru ziua de luni, pana cand vom avea niste rezultate in acest caz. Am incercat astazi sa iau legatura si cu reprezentantii Consiliului Judetean Brasov si intr-un final am reusit sa vorbesc cu ei si sa le comunic ca am luat aceasta decizie si au fost de acord cu suspendarea programului", a afirmat Ariana Bucur.

Potrivit Inspectorului Scolar Judetean, "laptele consumat atat de copiii din Brasov, cat si de cei din Codlea care au acuzat probleme digestive provine de la firma Dorna din Suceava".

Numarul copiilor de la Scoala Generala nr. 31 din cartierul Triaj care au ajuns la Spitalul de Boli Infectioase din Brasov a ajuns la 23, copiii fiind preluati cu mai multe ambulante.

Potrivit purtatorului de cuvant al Ambulantei Brasov de la Scoala Generala 31, au fost preluati de ambulante 23 de copii si transportati la Spitalul de BoliInfectioase pentru ingrijiri: "Copiii au prezentat simptome digestive, dureri de cap, abdominale, greata si varsaturi", a spus dr. Adriana Palaghiea, purtator de cuvant al Ambulantei Brasov. De asemenea, alti patru copii de la Scoala Generala nr 2 din Codlea au ajuns la spitalul din localitate cu suspiciune de toxiinfectie alimentara.