Fostul primar al comunei Snagov Apostol Musat a fost condamnat definitiv joi de Curtea de Apel Bucuresti la doi ani inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, informeaza Agerpres.

Apostol Musat a mai fost condamnat in martie 2014 la cinci ani inchisoare, intr-un dosar de coruptie privind retrocedari ilegale de terenuri, insa decizia din acest dosar nu este definitiva.

Ancheta in primul dosar a fost deschisa de procurori in urma unei sesizari depusa de Agentia Nationala de Integritate.

Potrivit ANI, in exercitarea atributiilor de serviciu, Apostol Musat a semnat 63 ordine de plata in beneficiul firmei SC Bogdan Euro Trade SRL, in cadrul careia fiul sau detinea calitatea de asociat si functia de administrator.

De asemenea, Apostol Musat a semnat 26 de ordine de plata in beneficiul SC Monik Consulting SRL, societate comerciala in cadrul careia nora lui Musat a detinut calitatea de asociat si administrator, iar fiul sau detinea calitatea de asociat.

ANI sustine ca prin semnarea ordinelor de plata, Apostol Musat a produs un folos material pentru sine ori pentru fiul sau in valoare totala de 2,3 milioane lei.