Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis o atentionare cod portocaliu de inundatii pe Dunare, care a intrat in vigoare joi la ora 06.00 si este valabila pana in data de 18 martie, la ora 18:00, transmite Mediafax.

Cod portocaliu pe DunareFoto: inhga.ro

Vizat de atentionarea cod portocaliu de inundatii este sectorul aval de Sistemul Hidroenergetic si de Navigatie (S.H.E.N.) Portile de Fier - Zimnicea de pe raza judetelor Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman.

"Sectorul Dunarii aval Gruia este aparat impotriva inundatiilor prin lucrari de indiguire, iar pe baza informatiilor actuale nu se prognozeaza posibilitatea aparitiei unor probeme deosebite ca urmare a propagarii viiturilor pe sectorul romanesc al Dunarii, dar este necesara o monitorizare atenta a evolutiei situatiei hidrometeorologice si respectiv a comportarii lucrarilor hidrotehnice cu rol de aparare impotriva inundatiilor", potrivit INHGA.

Totodata, este in vigoare si o atentionare cod galben de inundatii, valabila tot pana pe 18 martie la ora 18.00, pe tot sectorul romanesc al Dunarii, aval de Portile de Fier, de pe raza judetelor Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Constanta si Tulcea.