Premierul Dacian Ciolos le-a transmis reprezentantilor comunitatii romanesti din Olanda ca Guvernul intentioneaza sa consolideze o agentie pentru investitii si relatii comerciale pentru a crea facilitati celor care vor sa investeasca in Romania, dar si companiilor romanesti interesate sa investeasca in afara tarii, informeaza Agerpres.

"Unii dintre dumneavoastra puteti contribui in a stimula investitii si din partea aceasta a Europei spre Romania. Pentru a facilita lucrurile acestea intentionam, suntem in proces de a consolida o agentie pentru investitii si relatii comerciale care va functiona in cadrul Ministerului Economiei. O sa redefinim si relatia dintre aceasta agentie si consilierii economici sau atasatii comerciali din ambasadele noastre. Intentia este ca si prin intermediul acestei agentii sa putem crea facilitati in a pune in legatura investitori din afara Romaniei cu cei din Romania sau chiar si invers", a spus Ciolos la o intalnire la care au participat peste 200 de romani care locuiesc in Olanda.

Premierul le-a mai solicitat reprezentatilor comunitatii romanesti sa se organizeze pentru a juca un rol mai important in relatia cu autoritatile olandeze.

"Nu e suficient ca premierul Romaniei sau Guvernul Romaniei sa mentina contactul strans cu autoritatile. Dumneavoastra, comunitatea romaneasca de aici, aveti un rol important si puteti, dupa parerea mea, juca un rol si mai important in masura in care reusiti sa va organizati, sa va adunati, chiar daca pot sa inteleg ca e dificil", a mai adaugat Dacian Ciolos.