Ministerul Afacerilor Externe a deschis o ancheta pentru a verifica acuzatiile privind activitatea sectiei consulare a ambasadei Romaniei la Ankara, dupa ce site-ul stiripesurse.ro a publicat acuzatiile sefului sectiei consulare din Ankara, Cristian Radu la adresa unor oficiali din MAE.

"O ancheta la nivelul MAE este in curs de desfasurare. Avand in vedere ca procedurile nu sunt incheiate, MAE nu poate sa se antepronunte in niciun aspect ce tine de acest caz", se arata intr-un comunicat al ministerului de Externe.

MAE precizeaza ca la finalizarea anchetei vor fi luate "masurile legale ce se impun".

In ceea ce priveste activitatea sefului sectiei consulare, persoana in cauza a fost rechemata, incepand cu data de 14 martie 2016, din misiunea de la Ankara ca urmare a sesizarii unor abateri disciplinare si profesionale, sustine MAE.

In comunicat se precizeaza ca diplomatul respectiv a fost sanctionat disciplinar in cursul anului 2014 pentru abateri in activitatea consulara desfasurata la Consulatul General al Romaniei la Munchen.

De asemenea, MAE afirma ca acuzatiile lansate de acesta in spatiul public "au fost formulate ulterior dispunerii masurii de incetare a misiunii la Ankara".

In plus, consulul nu a semnalat niciun fel de nereguli legate de procedura de acordare a vizelor inainte de a fi rechemat in tara.

De asemenea, nu s-au inregistrat reclamatii din partea solicitantilor de vize, iar echipa de control trimisa de MAE la Ankara nu a constatat probleme in acest sens, potrivit sursei citate.

Cristian Radu a sustinut ca mai multi intermediari de vize erau intalniti foarte des Ambasada Romaniei. Acesta spune ca presiunile asupra sa ar fi inceput dupa ce a interzis accesul unei intermediare in Ambasada.