Vremea se va raci in toara tara, urmand ca joi sa ploua pe arii extinse in Banat, Oltenia si vestul Munteniei, unde se vor cumula peste 15...20 l/mp, iar in celelalte regiuni vor fi ploi locale, in general slabe, anunta meteorologii. Temperaturile maxime vor fi in scadere joi in sudul teritoriului, unde vor deveni apropiate de mediile climatologice si se vor mentine peste cele normale in rest, astfel incat, la nivelul tarii, se vor situa intre 9 si 15 grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 1 si 7 grade.

Vremea va fi in general inchisa joi. La munte, in special in zona inalta a Carpatilor Meridionali, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari locale, temporare, indeosebi in regiunile sud-estice si in zona montana inalta.

Izolat se va semnala ceata.

La Bucuresti, cerul va fi noros joi, va ploua, iar vantul va sufla moderat, cu unele intensificari mai ales in cursul zilei. Temperatura maxima va fi de 9...10 grade, iar cea minima de 5...6 grade.

Vineri, temperatura aerului va continua sa scada usor in majoritatea regiunilor, astfel ca valorile diurne se vor incadra, in general, in limitele normale ale perioadei, iar temperaturile nocturne vor ramane mai ridicate decat mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va fi mai mult noros si temporar va ploua, pe arii extinse in vestul, sud-vestul tarii si local in rest.

In zona de munte, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Izolat vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona Carpatilor Orientali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 si 15 grade, cu cele mai ridicate valori in nord-vestul teritoriului, iar cele minime intre 0 si 6 grade. Izolat se va semnala ceata.