Generalul Nicolae Ciuca, seful Statului Major General, a declarat ca in acest an sunt planificate circa 120 de exercitii multinationale, atat in tara cat si peste hotare, se arata intr-un comunicat MApN.

Avioane CF-18 Hornet canadiene la Baza din KogalniceanuFoto: mapn.ro

"Prin activitatile de instruire planificate in acest an vom exersa procedurile comune in facilitatile de instruire avute la dispozitie, concomitent cu mentinerea unei prezente persistente a trupelor NATO la granita sud-estica a Aliantei", a spus liderul SMG.

"Ii felicit pe militarii nostri pentru dedicatia si profesionalismul de care au dat dovada in pregatirea acestor misiuni", a adaugat seful SMG.

Declaratiile au fost facute luni la ceremonia de deschidere a exercitiului aerian romano-canadian care se desfasoara in Baza militara de la Mihail Kogalniceanu, in prezenta ambasadorului Canadei la Bucuresti, Joanne Lemay, si a comandantului Diviziei 1 Canadiana, generalul-maior Dean Milner.

Aproximativ 200 de militari din Fortele Aeriene Romane, cu aeronave MiG-21 LanceR si IAR-330 Puma, vor desfasura, in perioada 1 martie - 10 aprilie, antrenamente specifice impreuna cu un detasament format din aproximativ 100 de militari cu patru aeronave de tip CF-18 Hornet apartinand Fortelor Aeriene Regale Canadiene.