Sindicalistii RATB organizeaza marti, 8 Martie, un protest in fata Palatului Parlamentului, fiind nemultumiti de conditiile de munca, de salariile pe care le au si de starea tehnica a vehiculelor din flota Regiei. Protestul va fi organizat in fata Casei Poporului, in alveola de intrare in Parcul Izvor, intre orele 10.00 si 14.30.

Salariatii RATB care ies in strada sustin ca sunt nemultumiti de conditiile in care lucreaza, dar si de salariile pe care le primesc in fiecare luna, au transmis sindicalistii intr-un comunicat de presa citat de Mediafax.

De asemenea, sindicalistii spun ca managmentul neperformant al Consiliului General al Municipiului Bucuresti este o alta problema cu care se confrunta Regia. Un alt motiv de nemultumire, spun acestia, este dat de starea tehnica a unor vehicule din flota RATB. Potrivit acestora, unele au durata de viata cu mult depasita, iar calatorii nu sunt in siguranta in timpul calatoriei. RATB utilizeaza in prezent un parc circulant de 690 de autobuze, adica 69% din totalul celor 1.

000 disponibile. Din acest total, parcul imobilizat ajunge la 214 autobuze, cu defecte tehnice sau tamponari (urmari ale accidentelor de circulatie) aflate in diverse stadii de reparatie. Restul autobuzelor sunt in perioada de reparatii curente, in urma reviziilor tehnice.