Patronul cantinei Scolii Nr. 16 din Pitesti de unde 36 de elevi au ajuns la spital cu simptome de toxiinfectie alimentara dupa ce au servit masa a fost amendat cu 4.000 de lei, pentru nepastrarea probelor, neefectuarea corespunzatoare a triajului personalului si pentru ca angajatii nu purtau manusi, anunta Mediafax.

Directorul Directiei de Sanatate Publica Arges, Sorina Hontaru, a declarat ca patronul cantinei a primit, din partea DSP Arges, doua amenzi de cate 1.000 de lei.

Prima amenda a primit-o pentru nepastrarea probelor, iar a doua sanctiune a fost aplicata pentru neefectuarea corespunzatoare a triajului personalului care lucra in bucatarie si servea elevii. "Luni, personalul care pregateste masa si o distribuie s-a prezentat la Directia de Sanatate Publica Arges pentru efectuarea coproculturilor", a spus Hontaru.

La randul sau, directorul DSV Arges, Daniel Lupu, a declarat ca patronul cantinei a fost amendat cu 2.000 de lei de catre DSV: "Am aplicat o amenda de 2.000 de lei si am interzis temporar functionarea cantinei pentru manipularea necorespunzatoare a alimentelor de catre personalul cantinei. Mai exact, angajatii de aici nu purtau manusi", a afirmat Lupu.

Pe de alta parte, Ministerul Sanatatii a informat, luni, ca numarul copiilor internati cu suspiciune de toxiinfectie alimentara de la Scoala Gimnaziala Nr.16 din Pitesti a crescut la 36.

Sambata si duminica, zeci de copii s-au prezentat in spitalele din Arges dupa ce joi au mancat la cantina Scolii 16 din Pitesti mamaliga cu branza si carne de pui. Toti au acuzat o stare generala de rau, febra, varsaturi si scaune diareice.

Mancarea a fost pregatita intr-un spatiu din curtea scolii al carui teren apartine unitatii de invatamant, de catre societatea cu care Scoala 16 din Pitesti are un contract din anul 2008.