Chiar daca obtinuse la sfasitul anului trecut drept de rezidenta definitiva pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite, omul de afaceri Florian Walter a declarat ca el a fost cel care a decis sa se predea in regim de urgenta, scrie Mediafax.

Florian Walter, adus in tara din Emiratele Arabe Unite, sub escorta Politiei RomaneFoto: Agerpres

Omul de afaceri Florian Walter, patronul echipei de fotbal U Cluj, a fost adus sambata seara in Romania dupa ce s-a predat autoritatilor de la Dubai. Acesta a ramas in custodia Politiei Romane sambata noapte, iar duminica a fost dus la Tribunalul Prahova pentru confirmarea mandatului de arestare. In aceasta dimineata, a trimis un comunicat, prin intermediul avocatilor sai, prin care sustine ca el ar fi fost cel care a solicitat sa fie extradat.

"Declar, in deplinatatea facultatilor mentale si respectand prevederile legale, fara a fi presat sau fortat de nimeni, ca doresc sa fiu predat autoritatilor competente din Romania, in regim de urgenta, dat fiind ca sunt cautat de catre aceste autoritati (constituire de grup infractional, spalare de bani si evaziune fiscala) si fiind pe deplin constient de consecintele predarii, drept pentru care semnez)", se arata in documentul semnat de Walter si publicat de Dolce Sport.

Acesta mai sustine in cererea trimisa ca "o persoana din tara mea de origine incearca sa imi preia societatea in mod agresiv, fiind expus pericolelor, atat fizic cat si psihic! In prezent doresc sa ma intorc in Romania, pentru a ma apara impotriva acuzatiilor care mi se aduc acolo si pentru ca dispun de dovezile care imi vor arata nevinovatia! Doresc sa ma predau autoritatilor romane de buna voie", a mai scris Walter.

Florian Walter este suspectat ca a initiat si coordonat o grupare suspectata de evaziune fiscala si spalare de bani, operatiuni financiare in care este implicata Compania Romprest Service, alaturi de alte societati comerciale, intre care unele considerate firme-fantoma.