Elevii claselor a XI-a si a XII-a sustin prima proba a simularii examenului de bacalaureat
Potrivit calendarului de desfasurare a acestei simulari, luni este prevazuta proba scrisa la Limba si literatura romana.
Marti se va desfasura proba la Limba si literatura materna (pentru elevii care studiaza in limbile minoritatilor nationale), iar miercuri proba obligatorie a profilului (Matematica sau Istorie).
Joi, exclusiv pentru elevii clasei a XII-a, va avea loc proba la alegere a profilului si specializarii.
Rezultatele vor fi comunicate elevilor pe data de 18 martie.
"Notele obtinute nu se trec in catalog. In situatia exceptionala in care se doreste acest lucru, elevul trebuie sa solicite profesorului consemnarea notelor in catalog. In urma analizei rezultatelor, inspectoratele scolare vor lua masuri de monitorizare si control, dar si de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune", precizeaza Ministerul Educatiei
Subiectele pentru simularea la nivel national a examenului de bacalaureat, diferentiate in functie de filiera, profil si specializare, sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare, in mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro, inca din luna noiembrie a anului trecut.
"Subiectele sunt proiectate astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatile elevilor pe temele prevazute in programa de examen, parcurse pana la aceasta data. Corectarea lucrarilor va fi facuta, in baza unor bareme care asigura unitatea si obiectivitatea evaluarii si notarii la nivel national, de doi profesori din unitatile de invatamant liceal in care elevii sustin evaluarea (unul dintre profesori fiind cel care preda la clasa)", potrivit ministerului.
Anul trecut, rata de prezenta la simularea examenului de bacalaureat - clasa a XI-a - a fost de 86,41% (128.052 de elevi). Dintre cei prezenti, 28,51% au obtinut media generala peste 6 (cu note peste 5 la toate probele). La clasa a XII-a, prezenta a fost de 147.454 de elevi (83,31%). Au obtinut media generala peste 6 (cu note peste 5 la toate probele) 38,77% elevi.

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Se cheltuiesc bani de pomană. Nu avem decît să luăm datele din articol și să ajungem la același procent de promovabilitate de aproximativ 35% din cei înscriși.
Anul trecut am comentat, dînd același procent după comunicarea rezultatului oficial.
Socoteala adevărată=Nr de promovați x Nr. de înscriși
Nu ne interesează minciuna oficială, adică să calculăm din Nr. de absolvenți. Cei care peacă mai departe la studii universitare sau postliceale sunt promovații la bacalaureat, nu toți absolvenții ca să ne lăudăm în presă.
Ministerul învățămîntului crede că UE ia de bună minciunile lor.